| ςгเรtเภยкค a întrebat:

Profilul economic este unul bun? Ce materii se fac? Ce poti deveni dupa ce termini liceul pe acest profil? Pot devenii psiholog daca urmez acest profil? Dati-mi cat mai multe detalii, va rog! Multumesc, dau funda.

6 răspunsuri:
| IrinaAndreea a răspuns:

Eu termin acum masterul la psihologie (am facut si facultatea) si pot sa iti spun ca nu are foarte mare legatura ce se face in clasa a X-a cu ce se studiaza in facultate. Sunt notiuni introductive (despre temperament, memorie, atentie, inteligenta etc), lucruri pe care le vei face timp de un semestru in anul I de facultate si te-ar ajuta cat de cat sa le stii putin din timpul liceului, dar si la economic ai o ora pe saptamana, deci cat de cat o sa iei contact cu aceste notiuni. Iti recomand sa citesti tu suplimentar daca vrei sa ai un avantaj la facultate, dar cred ca te-ai descurca bine si asa. Doar ca ar trebui sa te gadesti bine daca chiar vrei economic + Psiho; mai degraba ai face filologie/stiinte sociale + Psiho sau economic + o facultate de profil (FEAA - Iasi, ASE - Bucuresti...), ca sa ai o continuitate.
PS: Daca vrei la Psihologie Bucuresti sau in alta parte unde se da admitere, nu te sfatuiesc sa mergi la economic, decat daca esti dispusa sa faci pregatire suplimentara pentru admitere.

| ElenaSA a răspuns:

Da, poti deveni psiholog daca reusesti sa inveti bine obiectul Psihologie astfel incat sa treci de admitere. Daca profilul Economic este bun depinde de liceul care contine acest profil. Si atentie-acest profil are mai multe specializari.

| TOOL a răspuns:

Buna deci daca mergi la economic vei avea de aface cu materii gen M1 ( unde vei studia despre negocieri ) M2 ( unde ti se va spune despre o intreprindere, avantajele de a avea una etc) M3 ( despre agriculutra, mancaruri, sanatate) M4 ( este practica in a 10a va trebui sa lucrezi 1 luna la un magazin, probabil ca vei avea parte de 2-3 inspectii) si mai sunt vreo 6-8 m-uri.
In a 9-a Vei face logica, dupa ce termini a 9-a ai scapat de logica
In a 10-a vei face Psihologie, in a 11-a vei scapa de psihologie
In a-11a nu vei mai face materii ca : Biologie, Chimie, Fizica, Istorie
Si daca dupa ce ai terminat liceul economic si mergi la o facultate de litere poti ajunge profesoara de M, si vei lua undeva la 1000-1200 de lei, sau poti devenii contabila, tot intre 1000-1200 de lei, depinde cat inveti, si daca nu iei bacul poti ajunge vanzatoare la 1 magazin cu norma intreaga. funda?

| ςгเรtเภยкค explică (pentru TOOL):

Dar dacă fac profilul ăsta, pot da la Facultatea de Psihologie?

| TOOL a răspuns (pentru ςгเรtเภยкค):

Nu, nu are nici o legatura economicul cu Psihologia dupa cum vezi mai sus psihologia la economic o faci numa 1 an, poate daca mergi la stiinte sociale, poti merge la o facultate de psihologiehappy

| Beebeeee a răspuns:

Pentru psihologie este necesar profilul stiinte sociale..La clasa aIXa se fac :
contabilitate; studiul calitatii prod.si serv.; elemente de tehnologie generala; matematica financiara; junior achievement-Turism