C) SUBIECTIVA, ceea ce nu cere atributiva si nu exista
predicat nominal incomplet
Deci e corecta subiectiva? eu am pus la fel
E SUBIECTIVA toata ziua
pentru ca dac a contragem iese :
Aceasta este dificultatea
aceasta e articulat la fel si dificultatea deci se ia in ordine de la stanga la dreapta :aceasta=subiect este dificultatea=pred nominal
si nu poate fi predicativa deoarece dupa un verb copulativ urmeaza predicativa.de unde si pana unde a jena e copulativ?
Si cei ce au schimbat ordinea adica au zis"dificultatea este aceasta"normal ca au luat-o predicativa si nu e bine.
In concluzie e subiectiva!
Doamnele d romana spun k e si predicativa... depinde cum o interpretezi!
vezi ca mai e un topic: http://www.tpu.ro/......edicativa/
Adevarul e ca e interpretabila. Si la noi in curtea scolii a fost razboi. Nici nu-ti dadeai seama care erau mai multi, aia cu subiectiva sau aia cu predicativa. Eu am pus predicativa si profa de romana mi-a zis 100% ca e subiectiva si ca am gresit, apoi alta profa de romana a zis 100% ca e predicativa. Si sincer chiar m-am gandit la ambele variante in examen, da apoi am pus predicativa ca m-am gandit ca e varianta mai complicata, la care trebuie sa gandesti mai mult, ca se inverseaza si bla bla...Concluzia ar fi ca eu imi vreau cele 6 puncte sau macar jumate
Eu am scris subiectiva si profa mea de romana o zis ca ii bine, da acum sa vedem baremu ca la mine mai mult de jumatate clasa o scris predicativa
Pai si care e predicatul nominal incomplet daca ar fi predicativa?
Subiectul este „ceea ce„... prop cred ca e predicativa!
Verbul "este" e copulativ.
Dificultatea rasoirii este ceea ce ma jeneaza
dificultatea rasfoirii este ...principala
ceea ce ma jeneaza... subordonata predicativa
este... vb cop, pn incompl
Lol)
In unele judete s-au punctat ambele variante! Nu-i corect!
Acum putin timp am aflat ca se puncteaza si subiectiva si predicativa..intr-adevar. nu pot sa va asigur ca e adevarat
Http://www.hotnews.ro/......ectate.htm Yaayy! Se puncteaza si predicativa:)!
Toate profesoarele de limba romana din scoala au zis ca e subiectiva. unii zic ca e predicativa acum sa vedem dar eu zic bine sa mai vedem:X
Eu zic ca subiestul aici este „ceea ce„, si ca ar fi predicativa prop!
Pe barem este subiectiva, dar nu mi se pare logi sa fie asa. In limba romana, fraza, daca o contraci, ar fi " Dificultatea rasfoirii este jenanta". Avem subiect= > avem nevoie de o predicativa. :l
De unde ai luat baremul? imi poti da si mie linkul ?
Poti pune baremele aici?
au aparut pe net?
Apare pe edu.ro la 15.
Unde ai gasit baremul?
Http://subiecte2012.edu.ro/2012/evaluarenationala/Subiecte_si_bareme/
E subiectiva
Eu am pus predicativa, dar profa' de romana mi-a zis ca e subiectiva. NU stiu ce sa cred. Jumatate de clasa asa, jumatate asa. Suntem in mare dilema.
Eu am pus subiectiva... dar restul colegilor au pus predicativa...nu stiu ce sa cred!