Ba da, este acolo "ma jeneaza" - este un verb impersonal, insotit de pronume personal in Ac., cu functia sintactica de complement direct(pe cine? pe mine, ma). Intocmai, ca nu exista verbul copulativ care are functia sintactica de predicat nominal incomplet, ci "este" este verb cu valoare predicativa, in cazul nostru.
Este subiectiva am intrebat de profesorul de romana.Eu am scris predicativa si nu e bun :-
Si pe mine ma scoate din minti exercitiul asta! Eu cred ca e predicativa pentru ca "este" e predicat nominal incomplet, nu verb impersonal, iar "Ceea ce ma jeneaza" este expansiunea unui nume predicativ.
Ba nu.predicativa e corect.asa am pus fiindca am tot sucit-o si gandit-o, iar subiect avem in ambele..deci e predicativa
Si eu si am sustinut asta toata ziua si nici acum nu stiu ce sa cred. oare e subiectiva, oare e predicativa? ce sa cred nici eu nu stiu. O sa vedem vineri cand o sa afiseze rezultatele . ne asumam greselile
Si eu am zis tot predicativa, avand in vedere ca este= vb. personal in cazul de fata.
Predicativa, deoarece "ma jeneaza" este verb personal. Daca ar fi fost "Ceea ce se stie", se stie fiind verb impersonal, atunci ar fi fost subiectiva.
Ia-o si prin inlocuire, -ceea ce- cu dificultatea. Dificultatea ma jeneaza, cine ma jeneaza? Dificultatea.
Citez: ". cine ma jeneaza? Dificultatea." Din cate stiu eu la intrebarea CINE? raspunde subiectu nu predicatu.Corect?
Exact, de aceea dificultatea este subiectul, este - verbul copulativ si propozitia predicativa.
Http://www.petitieonline.com/......iunie_2012 semnati petitia cei care ati scris B -predicativa
Sa o luam asa. Au vrut sa vada cati se descurca si cati nu. Asa va fi si la mate. Un exercitiu mai greu. De unde fac ei diferentierile? E ceva de logica in toata treaba asta. Au vrut sa vada cati gandesc ca e subiectiva si cati nu. Bun sunt una din persoanele care a scris ca e predicativa dar dupa ce am citit de mai multe ori ar suna "ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii". Daca pui "a cui dificultate?" iese "A e-bookului" daca pui cine/ce nu are subiect Nu poate avea subiect in primul rand. Asa ca lasati voi astea si sa vedem baremul, cum se hotarasc dar va spun ca e subiectiva . E o concluzie la care m-am gandit toata ziua si dupa ce am citit de mai multe ori, nu poate raspunde la intrebare.
Eu am pus predicativa
Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii.
P1 fiind cea subordonata si P2 propozitia principala si cum nu are trebuie si verbele alea eu zic ca e predicativa.