anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Puteti descifra cuvantul asta? "mrxipmkirx" indiciu 4 litere

Răspuns Câştigător
| Hinata1999 a răspuns:

Deci nu am văzut ce ai scris. Am căutat pe internet cum se afla si am aflat înainte. big grin Sincer mi-a plăcut codul asta, am sa îl retin. big grin

38 răspunsuri:
| Hinata1999 a răspuns (pentru Hinata1999):

Dar chiar mă simt super pentru ca l-am aflat înainte sa îmi spui solutia.

| Johnny69 a răspuns (pentru Hinata1999):

Sti tu alt joc de cuvinte?

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Da, inseamna ''ma doare-n pix''

| KnowEverything a răspuns:

Pai. nu trebuia precizat cum sa te deplasezi in alfabet? Adica intotdeauna te deplasezi inapoi? mrxipmqkirx

a b c d e f g h I

| KnowEverything a răspuns:

Si mai stiam eu un cod de genul asta dintr-o problema de informatica.

Fiecare litera din cuvant, avea un indice (sau corespondent, ii zici cum vrei) un numar, iar fiecarui numar ii corespunde o litera din alfabet. Pentru a descoperi cuvantul, trebuia sa aranjezi in ordine alfabetica literele din cod, pentru a avea numerele aranjate cum trebuie, iar apoi, inlocuiai numerele cu literele corespunzatoare.

Spre exemplu, alfabetul e asta si ii corespunde fiecarei litere, numarul(poti pune absolut orice numar vrei, eu am pus 1, 2, 3... 26 doar ca sa intelegi) :
a1, b2, c3, d4, e5, f6, g7, h8, i9, j10, k11, l12, m13, n14, o15, p16, q17, r18, s19, t20, u21, v22, w23, x24, y25, z26.

Si avem codul tongue18X3A16O1. Literele sunt PXAO, ordonate, AOPX, codul devine A16O1P18X3 numerele fiecarei litera 16 1 18 3, cuvantul este PARC.

Sper ca ai inteles laughing

| KnowEverything a răspuns (pentru KnowEverything):

In primul comentariu voiam sa iti arat cum am facut eu, dar na, nu a mai aparut ce trebuia sa apara laughing
Si in al doilea cumentariu, unde e tongue, acolo scrie P laughing

| Johnny69 a răspuns (pentru KnowEverything):

Interesant codul tau