Valoare morfologica-cand este verb,substantiv, pronume etc.
functie sintactica-cand este subiect, predicat, complement, atribut etc.
Mersi
Mi le spui pe toate fara etc te rog?
Pai valoare morfologica inseamna sa iei un pronume si sal analizezi sau sa-i zici partile de vvb prin care e exprimat si etc.
Functia sintactica reprezinta partea de propozitie a unui cuvant dintr-o anumita propozitie. exempu:subiec, predicat, atribut...
Hey! Buna val. morfologica inseamna ca un "cuvant" determina o parte de vorbire (substantiv; adjectiv; mai multe).ex: Al doilea a fost obraznic.
Al doilea=valoare substantivala(determina un ajdectiv)
sau
exrimul mar a fost rosu.
primul=valoare adjectivala(determina un substantiv)
si functia sintactica inseamna ca un "cuvant" determina un subiect; compl. direct; compl.indirect; nume predicativ; atribut substantival prepozitional sau genitival; compl.circumtatial de loc sau timp; atribut adjectival asta este doar la val. adjectivala; restil la val.substantivala si mai multe (o sa le inveti pe parcurs ce cresti ) sper ca ti-am fost de ajutor!
Functia sintactica reprezinta functia care o are acel cuvant in propozitie(Ex.atribut,predicat,subiect,complement.) si valoarea morfoligica scuze dar la asta nu stiu definitia dar stiu sa dau exemplu(Ex.substantiv,adjectiv,pronume,numeral,verb)
Funcția morfologică se referă la NATURA cuvintelor, adică, dacă iei un singur cuvânt, fără niciun alt cuvânt pe lângă, poți spune clar ce parte de vorbire este: substantiv, verb, pronume, adverb, adjectiv, conjuncție, numeral și interjectie. La fel cum pe Pământ, există oameni, plante, pești, etc.
Funcția sintactică se referă la ROLUL cuvintelor într-o propoziție. Așa cum omul, între alți oameni, poate avea diferite roluri, doctor, profesor, etc. La fel, o funcție morfologică poate avea diferite funcții: subiect, predicat, atribut, complement, nume predicativ.
Functia sintactica
Substantiv, Adjectiv, adverb, Numeral, Pronume, Articol, Conjuncție, Interjecție
valoarea morfologica
Subiect, Predicat, Atribut, Complement circumstanțial de loc, Complement circumstanțial de timp, Complement circumstanțial de mod
mihnealuca întreabă:
Lupoaie_Rares-Lucian_2000 întreabă: