Pe vremuri, conducea clasa muncitoare.
Democrația aceea firavă, dar bazată pe alegeri trebuia salvată. Oricăt se plăng unii că haoleoo, că a murit oameni, nu putea lăsa guvernul de atunci să conducă strada România.
Că dacă o lăsa, de fapt era și acolo mâna altora din Vest și din Est, asta știu pe surse.
Ca să îți dau un exemplu.
Hai să ne adunăm mai mulți. Și să ocupăm piața universității. și să nu o eliberăm până nu pleacă guvernul de la conducere.
Ei dar după un trimestru, iar nu ne convine, hai din nou în piață. Și după un alt trimestru din nou.
Așa că trebuia să moară câțiva, ca să înțeleagă cei ce trebuiau să înțeleagă, că atunci în România, conducea clasa muncitoare condusă de tovarășul Ilici. Și că, care nu înțelege asta, o ia pe cocoașă. Și pentru că nu putea să pună mitraliera pe ei, să îi toace până nu mai mișcă nicu unul ( eu așa aș fi făcut, căci cu sălbaticii așa trebuie procedat) a chemat minerii și securiștii în uniforme de mineri noi nouțe, ca să le aplice noua democrație.
Asta-i tot ce știu, De fapt știu mai multe dar prefer să dorm bine la noapte și să visez frumos.
Ce ar fi sa citesti un picut si singurel pe tema asta? Eu stiu multe, ca am tot citit, dar cu ce ma ajuta sau te ajuta sa iti dau mura-n gura, eventual sa iti trag si concluziile?
Pe net nu e adevărul spus tot, poate eu vreau să îmi zică ce s-a întâmplat cei care chiar au apucat vremurile alea. Cred că e o întrebare utilă, sunt zeci de oameni care nu știu ce și cum s-a întâmplat.
Daca stii unde sa citesti, afli suficient cit sa iti dai seama ca nu degeaba se zice astora ciuma rosie.
@sadrian: Si daca e cum zici tu, explica de ce au migrat in anii 90 SUTE DE MII dintre aia care ar fi putut sa schimbe lucrurile in bine - profesori, ingineri, medici. Si nu pentru prosperitatea promisa de Vest, ci pentru ca mineriada aia a facut clar faptul ca 1989 a fost doar o lovitura de stat ce a profitat de miscarea populara si eram condusi in continuare de comunisti.
Cum as putea sa iti spun tot ce stiu? Stiu foarte mult. Sunt participant la piata, din prima zi; apropo, manifestatia a inceput cu mult inainte de alegeri, si nu urmare schimbarea puterii.
Salut, draga Nume6; bravo tie ca ai intrebat. Intamplarea face sa fiu martor direct sau participant la intreg complexul de evenimente. Foarte pe scurt. In 1990 FSN condus de Ion Iliescu (acesta transformase FSN dintr-un conglomerat de comitete de conducere provizorie, intr-un partid politic), conducea tara in mod autoritar, beneficiind ce e drept si de sprijin popular, si nu se vedea nici un semn ca se va trece la o conducere bazata pe institutii si legi. Atunci, pentru a incepe odata tranzitia la democratie, un numar de asociatii ale revolutionarilor, alte grupuri civice si Liga Studentilor, au inceput, pe 22 aprilie, o manifestatie, in Piata Universitatii, cu doua cereri principale: Adoptarea legii lustratiei, punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara, care ar fi interzis accesul la functii politice persoanelor din conducerea PCR, pe o perioada, si abrogarea decretului 473 din 1977, care punea Televiziune de stat (si singura), in subordinea presedintelui. Manifestatia a durat 56 de zile, fara intrerupere, si am fost atacati de multe ori, in special noaptea, de Politie, dar am reusit sa ne aparam. Oricum, participarea scazuse mult spre final, Liga Studentilor inchisese balconul, de la care vorbisera atatea personalitati, acum vorbitori neinspirati tineau discursuri de la cateva tribune; motivul pentru care nu pleca toata lumea acasa era faptul ca grevistii foamei nu voiau sa renunte la greva foamei. Totusi, pe 12 iunie, pe la 4 noapte, Iliescu a trimis Politia sa evacueze Piata si a arestat numarul mic de manifestanti care erau acolo. Urmarea maine.