In Germania poți face cursuri specializate (Ausbildung) ca asistenti medicali, numai că trebuie să fi cunoscător de limbă germană la nivel de B2, astfel nu poți urmă cursurile și să faci practică. Imediat după terminarea cursurilor ai locul de muncă asigurat. Ca să faci cursuri specializate ori să urmezi o facultate, de multe ori te obliga sa le cunoști și limba țării respective, nu toate accepta engleza. Caută programul Erasmus pe internet și poți merge cu ajutorul lor la ceea ce te interesează.
Eu doresc sa fac facultatea într-o tara(încă nu m-am decis), sa am diploma din tara respectivasi nu doresc sa merg cu Erasmus.
Din ce țară, ce limbă știi, unde ai șansa să emigrezi? Sunt cu zecile, cu sutele.
Dacă te decizi asupra țării, ar trebui să vezi dacă poți obține viză de studii acolo pe acea meserie. Un exemplu unde nu prea ai o asemenea șansă este USA. Alt aspect. Sunt școli private care te vor primi numai contra cost, care este apreciabil iar nu modic. Școli din străinătate de asistent medical, cu învățământ gratuit pentru tine cetățean român nu vei găsi.
Meseria de asistent medical nu necesita facultate, ci o școală de meserii (în Germania : Ausbildung. )
O poți face și la o vârstă mai înaintată, dar trebuie sa contactezi spitalul întâi și te vor îndruma ei.
Trebuie sa cunoști limba.
Minimul absolut pe care îl accepta e un certificat B2.
Cu cât știi mai bine limba, cu atât mai ușor îți va fi la școală.
Facultate ai nevoie dacă vrei sa devii medic.
iuliD întreabă:
CordovanRaul întreabă: