Nu îți recomand cărțile de dezvoltare personală din cauza evidenței pe care o produc și a repetabilității, care într-un mod contondent îți crează anumite perturbări ale sinelui prin faptul că îți evidențiază și îți intentează ideea sorții nedrepte, întrucât fiecare carte în parte îți propune un mod de a acționa, care nu se potrivește niciodată cu cel circumstanțial, iar fiecare secundă e diferită, universaliile din aceste cărți fiind absurde și ineficiente, dacă acțiunea nu se pliază fix pe tiparul descris în text.
În schimb îți recomand textele literare, pentru că cele psihologice ar fi în sinea lor plictisitoare și ți-ar scădea interesul drastic ținând cont de faptul că sunt de-a dreptul științifice și necesită mai întâi căpătarea limbajului de specialitate întru înțelegerea lucrurilor în complexitatea lor.
Așadar, o să-ți recomand o serie de cărți literare ce edifică psihicul uman prin profunzimea și multitudinea interpretărilor pe care le lasă la latitudinea individului:
Franz Kafka - "Metamorfoza"
Franz Kafka - "America"
Franz Kafka - "Colonie penitenciară"
Albert Camus - "Străinul"
Albert Camus - "Ciuma"
Lev Tolstoi - "Anna Karenina"
Lev Tolstoi - "Război și pace"
Feodor Dostoievski - "Jucătorul"
Marcel Proust - "În căutarea timpului pierdut"
Luis de la Higuera - "Autopsia Satanei"
Gaston Leroux - "Misterul camerei galbene"
Acum în materie de cărți de filosofie:
Friedrich Nietzsche - Așa grăit-a Zarathustra
Friedrich Nietzsche - Genealogia moralei
Ludwig Wittgenstein - "Caietul albastru"
Bertrand Russell - "Credințele unui om liber"
Baruch Spinoza - "Etica"
Carl Gustav Jung (psihiatru, psihanalist și psiholog elvețian) - "Cartea roșie"
Foarte bine, boemie și rebeliune!
Îți recomand să eviți cărțile pentru dezvoltare personală. Era unul care stă pe aici de vreo 10 ani și tot ne spunea de dezvoltare personală, dar a intrat și mai adânc în depresie.
Îți recomand literatura de genul celei lui F.M. Dostoievski. Îți recomand cărțile care discută ceva mai inteligent și profund natura umană. De asemenea, îți recomand filosofia lui Nietzsche.
Răspunsul câștigător deja are cărți bune. Îți recomand și mai multe de la acești autori. Nu sunt un cititor înrăit, îmi place să citesc fragmente sau discuții pe baza cărților cât am și eu timp.
Tata bogat, tata sarac
Increderea in sine
M-am hotarat sa devin prost
12 reguli de viata
cele 5 limbaje ale iubirii
arta subtila a nepasarii.
Mult succes!
Spor la citit!
anonim_4396 întreabă: