| elaroseni a întrebat:

Redactez un "Dicţionar de curtezane şi de amoruri" şi aş avea nevoie de mai multe informaţii despre "Liane de Pougy". Am epuizat sursele de pe Internet aşa că aş fi recunoscătoarea dacă mi-aţi recomanda cărţi sau articole în care s-a scris despre ea. Mulţumesc.

Răspuns Câştigător
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Nu sunt la biblioteca si mi-e greu sa ma gandesc cu ce as putea sa te ajut. Presupun ca aceste carti pe care ti le dau eu iti sunt cunoscute. Dar sa incercam, poate reusesc sa te ajut. Ar fi cartea despre Principii Ghica...:
"Principii Ghica : O familie domnitoare din istoria Romaniei "
Iordache, Anastasie
Vedeta Subiect: Ghica, familia Editura: Albatros An: 1991
Am gasit pe unul din site-uri (probabil ai vazut si tu) o bibliografie continand mai multe carti (in engleza) de si despre aceasta artista la adresa http://tallulahs.com/pougy.html
Bibliography:
My Blue Notebooks, Liane de Pougy, 1979 (Jurnal)
The Amazon of Letters: The Life and Loves of Natalie Barney, George Wickes, 1976
Liane de Pougy, courtisane, princesse et sainte, Jean Chalon, 1993
Wild Girls: Paris, Sappho, and Art; Diana Souhami, 2005
The Book of the Courtesans: A Catalogue of Their Virtues, Susan Griffin, 2002

Nu stiu daca e trecuta in enciclopediile Femei celebre - sunt mai multe (100 de femei celebre), Femei celebre - portrete, Femei celebre din Romania sau in Femei fatale ale istoriei... Imi pare rau... e si tarziu si nu ma duce capul, dar sunt convinsa ca s-ar gasi ceva, poate te ajuta altcineva mai bine. Daca nu poti merge oricand la biblioteca. Sunt sigura ca pana la urma vei gasi. Nu stiu ce va fi cu site-ul asta dupa data de 19, dar la anul, daca mai functioneaza mai pune intrebarea si voi incerca sa caut pentru tine in cadrul cartilor detinute de bilioteca noastra.