| navarre a întrebat:

Religia, o adevarata afacere! Catedrala,, smenuirii" neamului, dotata cu RESTAURANTE, librarii, etc! http://www.antena3.ro/......74655.html gest de grandomanie grosolana impotriva bunului simt! (auzi; restaurante, 12 lifturi )Dumnezeu are nevoie de o,, casa" cu restaurante? si ce casa! de cata,, simplitate" dau dovada acesti smenuitori ai neamului!

Răspuns Câştigător
| anason a răspuns:

Din pacate religia s-a transformat intr-o afacere.Modestia cedeaza in fata grandomaniei.Si totul se rezuma in final la bani...Isus umbla modest imbracat si nu umbla dupa bani, in schimb institutia bisericii s-a denaturat in asemenea hal incat credinta a ramas undeva in urma. Uitati-va numai la hotelurile de lux cu care sunt dotate toate manastirile si care au devenit o sursa imensa de bani. Si unde se duc acesti bani? spuneti-mi cunoaste-ti vreun sarac care a fost ajutat de biserica? Mergeti in fata patriarhiei si veti vedea plina parcarea de masini de super lux, de zici ca esti la o expozitie auto.Biserica noastra e atat de flamanda de bani ca imi provoaca sila...

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este adevarat, Dumnezeu nu are nevoie de asemenea constructii, el este totdeauna cu noi, cei care credem, indiferent unde ne aflam.
De asemenea constructii au nevoie oamenii, mai ales cei care vor sa ramana ceva in urma lor.
Am mai raspuns la o postare cu acest subiect si am spus ca eu cred ca nu este un lucru rau construirea unei catedrale, mai ales ca nu se va apela la Bugetul de stat ci la un imprumut, garantat cu bunurile Patriarhiei. De asemenea se apeleaza la credinciosi, fiecare va contribui, benevol, cu cat poate si nimeni nu este silit sa contribuie daca nu vrea.
Sa ne amintim ca multe localitati, din tara si strainatate, sunt cunoscute tocmai prin lacasurile de cult, acestea raman peste veacuri.
De asemenea sa ne amintim ca si alte constructii au fost edificate prin contributii, vezi Ateneul Roman.
Daca ai o problema cu clerul nu trebuie sa generalizezi. Nu toti clericii sunt excroci, mai sunt si destui Oameni printre ei, doar ca acestia sunt prea putin mediatizati, in schimb exemplele negative sunt supramediatizate, contribuind astfel la o imagine distorsionata asupra tuturor.
O zi buna!

| Arthur a răspuns:

Navarre, dar tu când mănânci în oraş, unde mănânci? La marginea şanţului, eventual cu nevasta, copii şi musafirii?
La bloc urci cu sfoara?
Pari a fi un şef de trib foarte înrădăcinat în tradiţie.
Eu propun un loc viran cu pirosteie şi ceaune, cu grătare şi multe pături pe jos. În loc de lifturi ( auzi doamne, lifturi, ooooo culmea tehnicii mondialo-universale ) nişte cuşti de lemn care să fie trase cu frânghii împletite în sus.
Şi totuşi unde e şmenul? Şi care e treaba ta dacă tot se construieşte din fonduri proprii? Crezi că vei rămâne fără sursa de întrebări?

| Arthur a răspuns:

Navarre, ai rămas puţin în urmă sau eşti în pană de idei.
Catedrala se va construi din fonduri proprii şi donaţii aşa că nu mai fi aşa de grijuliu pentru că altfel mă aştept să te legi şi de comunitatea celor aflaţi în treabă.
Dacă tot cunoşti matale Biblia scrie acolo că vom fi judecaţi cu toţii după faptele şi chiar gândurile noastre, mai scrie să nu ne judecăm aproapele pentru că vom fi judecaţi etc.
Tu nu faci distincţie între averea proprie, mai mare sau mai mică, a unor preoţi şi bunul public. Este o lucrare impresionantă care cred că după 2000 de ani de Creştinism şi cu o populaţie majoritar Creştină ( includ aici pe toţi creştinii ) merită această lucrare.
Vezi că eu încă nu ţi-am categorisit răspunsul stupid, dar mai e vreme.

| JeSa a răspuns:

Navarre, dragă

Scz-mă, nu trebuie să fii aşa de răzbunător pe munca altora. Nu cred că noi suntem cei în măsură de ai judeca.

Abh
| Abh a răspuns:

Poi mah, si copiii lui Dumnezeu flamanzesc. Si mai sunt si batrani care nu pot urca atatea etaje fara lift. Las' ca o sa fie o catedrala frumoasa si va eclipsa rata somajului. Strainii in loc sa zica 'uite la aia ca-s pe primul loc la somaj in Europa' vor zice 'uite la aia ca au cea mai misto catedrala din Europa'. Deci tot noi castigam. Poate dupa ce n-o sa-mi mai permit sa-mi iau de mancare ma voi duce si eu la catedrala aia sa mananc un blid de ciorba, daca or face aia si pomana.

Răspuns utilizator avertizat
| Marcian a răspuns:

Macar nu fura banii de la bugetul statului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce religie esti? happy Si nu te supara, dar sunt si eu curioasa de ce m-ai sters de la "prieteni"! Am spus ceva gresit? sad
Happy night!

| julia_2451 a răspuns:

Cata ipocrizie!