Nu o vad necesara, la fel ca pe ora de desen.Ii inteleg pe cei care zic ca le ridica media, dar daca ai o/un profesor/profesoara mai... normal ca ti-o scade!
Dupa parerea mea ar trebui sa fie alegerea copilului daca vrea sa faca religie, nu sa fie obligat.Sau chiar daca se poate retrage de la ora de religie, apoi sa nu fie tras la raspundere de catre diriginte sau profesori ca de ce nu mai face ora respectiva.
E ca si cum ai obliga un copil mic sa manance tot din farfurie, chiar daca el are alergie de exemplu la un aliment de acolo!(scuze pentru exemplul stupid)
Sper ca ai inteles ce am vrut sa zic.
Ar însemna că şi altele sunt în plus. Eu deşi sunt ateu nu o consideră în plus. Oricum la şcoală nu tot ce se face trebuie sau tot ce trebuie se face.
Eu am un profesor foarte bun, la ora nu scriem, doar orbim de diverse probleme.
Religia trebuie sa fie obligatorie in scoala. Sa se predea toate religiile ca un copil sa poata alege carui dumnezeu sa se inchine, nu sa ramana numai cu ce l-au indoctrinat parintii acasa si sa creada ca nu exista alternative.
S-ar schimba multe. Si nu inteleg de ce se tot vorbeste de medie. Sa stii ca mie imi iese media 10 si fara media de la religie. Si aici nu e vorba de note. Va fi la fel cum era mai demult, inainte de venirea Mantuitorului pe Pamant, dar, poate, ar fi si bine fiindca multi se vor intari in rugaciune.
E adevarat, sunt si copii care isi bat joc de ceilalti, fara sa vada barna din ochii lor, ca sa zic asa. Dar, chiar daca religia ar fi scoasa din scoli, ei tot si-ar bate joc de ei. Si legat de ce ti-ai dat tu seama, sa stii ca, poate, tu consideri ca toata lumea botezata este crestina. Nu, nu-i adevarat! Chiar daca ei au fost botezati si impartasiti cu Trupul si Sangele Domnului Nostru Iisus Hristos, nu sunt crestini. Un crestin bun este cel care comunica cu Dumnezeu, care face fapte bune pentru ca el simte ca trebuie sa faca asta, nu pentru a se lauda. Asta cred eu cu tarie!
„Printesiko", lumea era cu mult involuata pe vremea lui Iisus. As putea sa iti vorbesc despre un anumit fel popular de divertisment si anume http://www.historia.ro/......ediu-foto.
As putea sa iti vorbesc despre drepturile femeii... pe care le puteai cauta cu lupa pentru ca ele nu prea existau, erau proprietatea tatei si ulterior, a sotului. Cum tu esti fata, nu stiu cat ti-ar conveni.
As putea sa iti spun ca acum nu mai aveai de pe ce tasta daca nu se gandea un „imoral" homosexual numit Alan Turing sa inventeze masina de calcul, apoi calculatorul... sau cel putin, nu la fel de curand pana se gandea altcineva. Si as mai putea adauga ca nu exista (cum nu exista nici acum, dar cu mult mai putina) toleranta fata de LGBT. Sfarseau ca in imaginile de mai sus.
Ti-ar placea sa afli cum multe persoane nevinovate erau omorate din pretexte precum „vrajitorie"? De Biserca ta sfanta.
Nu este biserica mea, este a tuturor celor care cred in Dumnezeu, Mantuitorul Iisus Hristos, Maica Domnului, sfintii si ingeri. Tu chiar crezi ca Dumnezeu a vrut sa moara oameni nevinovati? Nu, nu a vrut! Noi suntem copiii Lui si ne iubeste pe toti la fel de mult. Si, legat de asta, tu de unde stii ca cei care au fost omorati sub pretextul de vrajitorie nu erau chiar vrajitori? AI vorbit cu spiritele lor? Ma indoiesc!
Incearca sa faci tu vrajitorie si vezi ce reusesti. Vezi? Concretul.
Apropo, se spune ca stiinta este cuvantul satana scris invers.
Nu cerceta, crede!
Daca nu voia, fiind Dumnezeul perfect, ar fi facut astfel incat sa isi respecte singur poruncile date pe muntele Sinai si sa fie echilibru.
Biserica nu e sfanta, cu atat mai putin Biblia, si cu mult mai putin oamenii care predau religie copiilor si isi impun propriile idei ca principii de viata.
Dar, dar, de ce nu se poate? De ce are Dumnezeu defecte umane? Pentru ca, probabil, e creat de oameni?
Mie personal imi place, cred ca este folositoare, persoanele in ziua de azi au nevoiede religie, este o materie ce ajuta oamenii atit moral cit si spiritual.
Se pare ca esti in mare impas. Iti doresc sa ajungi pe calea cea dreapta! O seara frumoasa!
Ora de desen nu este in plus in invatamantul preliceal. In invatamantul liceal in clasele 11 si 12 ora de desen nu se mai tine, doar in cazul in care urmezi un liceu de profil. Mai departe trebuie sa urmezi facultate in acest domeniu.
Are rol cultural si edificator in viata oricarui om. In momentul de fata acest obiect e inteles gresit, datorita manierei de predare din scoli.
Dumnezeu... imaginat de oameni. Si impus. Ce am zis? Trebuie sa lucrez la exprimare, clar.
Nu există o singură cale, asta înseamnă să ai un orizont închis, înțelegi?
Și eu îți doresc mai multă inspirație pentru argumente data viitoare și o soluție mai slabă de clor pentru spălarea creierelor, că te-a cam afectat.
Stai linistita, nu ma afectezi tu asa de usor...si se pare ca deja clorul si-a facut efectul asupra ta!
Scuze,crede-ma am vazut, am apasat gresit, am ales alta persoana. nu te supara.
Religia este o materie necesara, nu doar pentru a ne ridica media, ci si pentru a ne invata legile crestine.
E o materie importanta ca toate celelalte. nu e in plus... toate materiile sunt importante, toate te ajuta in viata.
Nu este foarte necesara... Acum depinde eu am un coleg care este singurul catolic din clasa si el nu face ora de religie deoarece nu are ce face si fiind singurul catolic nu mai are rost sa faca ora de religie. Dar te ajuta sa crezi in Dumnezeu...
Nu e i-n plus te ajuta sa cunosti mai multe despre Isus, biserici, dumnezeu si multe altele
Argumenteaza, te rog. Nu poti afirma ceva daca nu ai argumente.,, Educatia unui copil din secolul XXI", daca e secolul 21 nu trebuie sa mai invatam despre moralitate? Nu trebuie sa stim ca nu e bine sa i faci rau celui de langa tine, ca trebuie sa l iubesti. Ca nu e bine sa furi, sa minti, sa ucizi nu mai trebuie sa stim in secoul 21, nu?
victor987 întreabă: