Alin, eu ti-am mai răspuns ție? Hai sa facem un joc. Ești profesor cu vechime de 25 de ani. În lumea întâi ești profesor universitar de anatomie craniană. În lumea a doua ești tot profesor cu aceiași vechime, la aceiași universitate, dar predai religie. Iar întra treia lume, ești la fel ca în prima, doar ca predai istorie.
Bun, în toate lumile astea, în care ti-ar face mai multa placere sa la predai, sa le povestești, sa le explici și asa mai departe, elevilor tăi. Elevi sunt ascultători, se uita la tine atent și așteaptă sa le predai. În lumea 1, le predai copiilor secțiunile encefale, le povestești asa cum știi tu, și ieși de la ora. În lumea a doua, povestești studenților despre viata lui Hristos, tot ceea ce a făcut el, cum a ajutat lumea și ne-a asigurat o viata pe un drum drept, cum a iubit tot omul și copilașul, iar după aia cum a fost răstignit de propriul lui popor. Dar nu în ultimul rand, lumea a 3. Ei, sa le zici tu asa elevilor, despre Grecia antica, despre toți oamenii științei, medicinei și matematici. Cum a apărut Roma, cu cei doi frați abandonați într-un coșuleț pe ocean. Și tot asa. Acum, în fiecare lume ai ieșit de la ore, te afli în cancelarie și bei o cafea cu lapte și zahar. Și te gândești -,, Bă, făină viață am. Sunt fix ceea ce mi-am dorit, profesor de (...)". Iar în paranteze tu pui. Ce pui? Pai o sa pui ceea ce ai predat cu mai mare drag. La care ora te-ai simtit in largul tau si in lumea ta? La care ora iti exploda sufetul de entuziasm? Na, normal ca nimeni de pe TPU nu îți va putea spune ce sa urmezi, numai tu singur vei face alegerea ta, care va fi CORECTA deoarece este a ta. Iar acum, depinde de rezultatul tău.
Sper ca ti-am dat un start!
Te susțin!
Buna.Eu cred ca le poti studia pe toate 3, in functie de timpul tau.Cand te plictisesti de ceva, treci la altceva. Oricum ai sanse multe sa gasesti materiale comune, deci spor.
Fa ce vrei, e viata ta, daca vrei sa intrebi ceva intreaba plusuri si minusuri pentru a te decide.
Lumea nu poate decide in locul tau, daca u stii ce sa faci, fa o lista cu punctele pozitive si negative, compara cele 3(minusuri si plusuri considerate de tine, de exemplu timp, volum de invatat, disponibilitate de informatii, etc.), si dati seama unde merita.
Da,o sa studiez mai întâi medicina Medium. ului Medical AnThony William.Pentru ca la mulți chiar a dat rezultate și ma atrage stilul lui.Il apreciez pe acest om mult și cred ca primește informații de la Dumnezeu care nu au fost descoperite încă de știință, de exemplu el a spus cu mult timp înainte ca scleroza multipla e cauzata de virusul Epstein Barr și apoi după câțiva ani a apărut pe toate canalele de știri cum ca oamenii de știință au descoperit ca scleroza multipla e cel mai posibil cauzata de virusul Epstein Barr, deci AnTony a avut dreptate pana la urma și are dreptate in multe cazuri de fapt în toate cazurile ce le prezintă în carti pentru toate bolile cronice însă știință o sa descopere peste careva zeci de ani aceste cauze ale bolilor cronice pe care le dezvăluie el în carti cum a descoperit și adevărată cauza a sclerozei multiple care pana acum rămânea un mister.Meducuna alopata nu știe cauzele reale și nici cum sa gestioneze bolile cronice, asta e adevărul.Merge pe piste false.Ei am toate cărțile Mediu Medical și explica toate astea în ele.Eu cred ca faptul ca el isi ia informatiile de la Dumnezeu prin channeling reprezinta o sursa mai mare de încredere, medicina alopata nu a vindecat nicio boala cronica, în psihiatrie de exemplu e prăpăd, pastilele lor nu vindeca nimic si fac mai mult rău decât bine în unele cazuri.Psihiatria e o ruleta ruseasca care merge la ghici, învârte niște medicamente si tot le schimba pana găsește ceva mai potrivit care alina cât de cât dar nu vindeca sau ameliorează semnificativ nimic, știu ce zic ca de 14 ani ma chinui cu tulburarea obsesiv compuldiva,depresie,anxietate si am luat zeci de tipuri de medicamente și acum tot asa ma chinui cu aceste stări deci eu cred ca speranta mea e la AnTony William în cărțile Vindecarea creierului și Protocoale pentru vindecarea creierului, eu sper din suflet ca îmi va alina, ameliora și poate chiar vindeca simptomele. Speranta vine de la Dumnezeu, de la Iisus Hristos, de la Mediu Medical nu vine de la medicina alopata care în cazul psihiatrie chiar a eșuat în a vindeca și ameliora considerabil ceva și nu o spun numai eu, exista forumuri de profil în care oamenii se plâng ca psihiatria și psihotropele nu i-a ajutat cu nimic ci mai rău le-a făcut sau s-au ales cu dependenta asa cum m-am ales eu de benzodiazepina lorazepam deci lasa-ma te rog fără supărare cu medicina alopata ca își arata limitele în multe cazuri iar sistemul medical e la pământ în Romania.Astfel e normal sa îți pui speranța în Dumbezeu, biserica, Iisus Hristos, Mediu Medical, medicina alternativa etc
Https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15735559/
Acest articol e inca din 2005, poti cauta si tu, nu prea sunt foarte multe, dar chiar de atunci in medicina se stia despre asta, stirile prostesc lumea, de cele mai multe ori cand ei zic descoperiri de ultima ora, este de fapt: descoperire de acum 30 de ani.
Eu ca religie sunt baptist, sa nu crezi ca iti vorbeste un ateu, si tot nu cred in prostiile acelea spuse de Anthony, deoarece cum am spus, contrazice baza medicala, nu spune ca a descoperit ceva nou, ci informatia de baza stiuta, cum functioneaza un virus, ce e un virus, totul e pe alata planeta.
Am un manual de biochimie, de visusologie si de bacteriologie, si inca mai cate, si pot spune cu inima pe inima, ca ceea ce spune este luat de pe net, si tradus foarte prost, sa l ajute.
In biblie doar cateva persoane au vorbit cu Dumnezeu, sa nu uitam de Samuel, atunci din toata populatia Israelului, numai cu el a vorbit, tocmai pentru ca toti erau nevrednici, si au pacatuit, chiar crezi ca acest om, este atat de curat?
E mai probabil sa fie un proroc mincinos scris si de biblie, daca vrei sa vorbim in context religios.
Alta chestie, sa nu crezi ca nu exista doctori care gresesc un tratament si totusi nu sunt laudati de pacienti, crezand ca s-au facut bine cu acel tratament, am auzit chiar din gura lor la pneumo, ca un medic prost poate fi laudat pentru ca a dat un medicament prost, deoarece organismul are capacitatea de a se vindeca (nu a scapa de boala, neaparat, dar a ameliora simptomele).
Daca medicamentul nu a mers, atunci problema nu este cauzata de o boala, mergi la psiholog, Psihiatrul nu are treaba de fapt cu partea ta comportamentala, de mediu, de familie, si de relatiile cu ceilalti. ci cu boli care pot agrava psihicul, cum e problema la tiroida, etc., daca nu ai decat anxietate, si depresie, fara o cauza biologica, el nu are ce iti face.(asta e treba psihologului, ceea ce multi nu prea inteleg, si nu inteleg diferenta intre cei 2), psihiatrul nu face treaba psihologului cum nici invers nu merge.
Psihologul nu are treaba cu boli care pot afecta psihicul ci cu probleme comportamentale si de mediu, si cu relatiile cu ceilalti.
Ai gresit doctorul, deoarece nu esti bolnav, tu crezi ca eu nu sunt axiolitic, daca ma pui sa vorbesc cu cineva mai mult de buna nu pot sa spun, si nu ma refer la o multime.
Asta nu e o boala, eu am mers cu capul in jos de cand ma stiu, si tot ceea ce aveam nevoie era sa inteleg unele trebuie, sa mi vorbeasca un psiholog, nu am nici o boala care sa dea anxietate, eu sunt doar anxios in felul meu.
Sistemul medical poate e la pamant in Romania, dar uitate peste hotare, ti am trimis link uri de pe pubmed, biblioteca e chiar din America, i publica acolo, CDC, mai publica. In facultate ti se spune sa te documentezi, si de unde crezi ca ne documentam?
De peste hotare, daca unii nu invata nimic si au trecut prin facultate ca prin branza e altceva.
Alta problema care apare in carte: pacientii se simt mai bine dupa antibiotic si opresc doza, dar inca au infectie, si bacteria creste din nou mai mare si mai urata, au zis si la facultate, multe cazuri de genul aceste sunt din cauza faptului ca pacientii nu respecta tratamentul in totalitate, daca dai un procent, sanse mici sa ghicesti, deoarece mai bine de 50 la suta nici nu folosesc pastilele (de exemplu la pneumo, unii nu stiu sa puna gura sa traga o doza de aer de medicament (cu buzele stranse pe inhalator), sau multi considera ca sunt vindecati, si se trezesc dupa ca tratamentul e de vina.
Un mare+ pentru care pacientul e mai vindecat in spital decat acasa, e tocmai pentru ca nu face ce vrea.
Ai luat medicatie antihipertensiva? daca incerci sa scazi tensiunea imediat, ai avea o senzatie neplacuta.
Daca ai avea diabet, si ai scadea glicemia dintr o data, chiar daca valorile tot sunt mari, sau normale, ai avea senzatie de hipo, sau chiar ai lesina, motiv pentru care multi pacienti daca fac o greseala, si cred ca nu se simt bine, renunta la tratament.
Pe deasupra nu stiu cat de sigur sunt acele forumuri, am vazut forumuri cu mesaje facute de roboti(la multe site uri), si oamenii le iau de buna, dar cand ei incearca sa bage un mesaj netiv cel mai des nu ii lasa, si chiar daca ii lasa, de unde stim ca acei oameni sunt reali, cam oricine vrea poate sa faca boti conturi si sa ii puna sa faca ce vrea, de la a da abonare la canal, pana la like uri pana la...
Eu nu am citit acele forumuri dar pot fi si boti care se arunca pe alte site uri si fac reclama.
Nu am nimic cu religia, deoarece si eu sunt religios(sunt baptist, neoprotestant), dar modul in care vorbeste, pe Youtube, pare a marketing, si mai am o problema, putine persoane vorbeau cu Dumnezeu in vechiul testament, dupa o perioada nu s-a aratat decat la cam o persoana din toata multimea, sa nu uitam ca nici cu Eli nu mai vorbea, dar vorbea numai cu Samuel in o anumita portiune, nu prea cred ca sunt, prea multi oameni care sa fie suf de curati ca sa fie descrisi ca vorbesc direct cu Isus sau Dumnezeu, in ziua de azi.
Si mai am un motiv, sa nu uitam ca oamenii in biblie care aveau lepra, il avea pe Dumnezeu si totusi ce li s-a spus a fost distantarea sociala, astazi aplicam acelasi lucru, nu culegem plante miraculoase cu speranta ca ne vindeca, texte despre diabet, apar inca din secolul 2, de ce nu s au vindecat, oamenii era bolnavi si pe atunci, oamenii mureau de boli, inca din vechiul testament, nu doar de acum, multi erau orbi, muti,
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10585812/ Si acum apare Domnul miracol, si a primit lecul ce nu li s-a dat nici la poporul evreu, nici la Moise, la nimeni, alt motiv pentru care nu cerd in el, existau boli in biblie si nu s au vindecat cu plante si acum.
Vindecare data de biblie, nu e vindecare de trup, multi au murit bolnavi, dar impacati, idea bibliei, este ca sufletul sa fie curat si vindecat. De ce ar merge la moarte daca trupul era asa de important.
Sunt sigur ca existau minuni, dar acum la sfarsit de veachiuri, trebuie sa te feresti de profeti mincinosi (care folosesc biblia ca sa scoata ce vor ei), un bun exemplu este cum multi oameni cred in pamantul plat, din cauza unei interpretari biblice.
Si mai am un motiv, sa nu uitam ca oamenii in biblie care aveau lepra, il avea pe Dumnezeu si totusi ce li s-a spus a fost distantarea sociala, astazi aplicam acelasi lucru, nu culegem plante miraculoase cu speranta ca ne vindeca, texte despre diabet, apar inca din secolul 2, de ce nu s au vindecat, oamenii era bolnavi si pe atunci, oamenii mureau de boli, inca din vechiul testament, nu doar de acum, multi erau orbi, muti,
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10585812/ Si acum apare Domnul miracol, si a primit lecul ce nu li s-a dat nici la poporul evreu, nici la Moise, la nimeni, alt motiv pentru care nu cerd in el, existau boli in biblie si nu s au vindecat cu plante si acum.
Vindecare data de biblie, nu e vindecare de trup, multi au murit bolnavi, dar impacati, idea bibliei, este ca sufletul sa fie curat si vindecat. De ce ar merge la moarte daca trupul era asa de important.
Sunt sigur ca existau minuni, dar acum la sfarsit de veachiuri, trebuie sa te feresti de profeti mincinosi (care folosesc biblia ca sa scoata ce vor ei), un bun exemplu este cum multi oameni cred in pamantul plat, din cauza unei interpretari biblice.
In loc sa incercam sa ne batem cu stiinta cu medicina, etc. ar trebui sa cautam sa aratam prin ea, ce mare e Dumnezeu,.
Este un medicament mai bun decat medicina alopata, si aia este sa stai departe de factorii de risc, ceea ce spun si medicii, la unul cu astm sau bpoc, mai mult face, sa nu stea pe langa tigara(chiar si fumatori pasiv), decat sa ia toate tramentele.
La diabet, slabitul ajuta deoarece, problema apare din cauza greutatii, daca stii ce poate produce boala, cel mai bun sfat este sa stai departe de factorul care il cauzeaza(nu e posibil la tot), si cel mai bun sfat este sa renuntam la factorii de care putem scapa. fumat, alcool, etc. nu de cei imposibili: poluanti, pesticide din alimente, etc.