S-a întâmplat vreodată, ca în vreo țară a lumii să se afle la domnie TREI regi într-un același an?=
Da, s-a întâmplat în Anglia în 1066 când au fost 3 regii în același an!
Eduard ( Eduard Confesorul )
Harold al II-lea
William, duce de Normandia=William Cuceritorul
Deci eu am răspuns la întrebarea pusă de tine!
Întrebarea este destul de explicită. Dacă aș da mai multe detalii ar însemna să dau și răspunsul.
Tu faci referire la anul 1066 și la regatul Anglia.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Cuceritorul
În ianuarie 1066, regele Eduard a murit, iar Harold Godwinson a fost proclamat Regele Harold al II-lea. În septembrie, Tostig, fratele lui Harold al II, s-a aliat cu regele Harald al III-lea al Norvegiei și au invadat Anglia prin Scoția. Pe 25 septembrie, regele Harold i-a înfruntat pe amândoi la Stamford Bridge, unde i-a înfrânt și ucis.
...
Ridicând pretenții la tronul englez, William, duce de Normandia, invadează Anglia la Pevensey, pe coasta de sud-est a peninsulei britanice, la data de 28 septembrie 1066. Victoria ce a urmat asupra regelui Harold al II-lea în bătălia de la Hastings a marcat începutul unei noi ere în istoria britanică. William a avansat spre Londra care i s-a supus. În ziua de Crăciun a anului 1066, William Cuceritorul a fost încoronat ca întâiul rege normand al Angliei, la Catedrala Westminster, iar perioada anglo-saxonă a istoriei britanice s-a sfârșit. Limba franceză a devenit limba oficială a curții regale și treptat s-a contopit cu limba anglo-saxonă, dând naștere limbii engleze moderne.
Scuză-mă, nu înţeleg! Nu am supus atenţiei nici o problemă referitoare la ceva regi ai Angliei.
Singurul lucru pe care l-am făcut legat de tine a fost excelentul răspuns pe care l-ai dat unui nenorocit de şcolar, care se cheamă "întunericul 99" şi am făcut remarca, puţin ironică, e adevărat, că prin răspunsul pe care i l-ai dat a intrat într-un şi mai negru întuneric, ajungînd la "întuneric 100".
În rest am intrat puţin pe contul tău, am apreciat răspunsurile, destula erudiţie în diverse domenii dar am apreciat asta în particular iar nu în cadrul desfăşurat al întrebării cetăţeanului.
Revin şi spun că nu am discutat nimic despre ceva regi ai Angliei.
În schimb, dacă vrei să discutăm puţin în domeniul istoriei, caută la întrebările mele, vezi poziţia 160 în comunitate, şi încearcă să răspunzi la acea întrebare cu trei regi din o aceeaşi ţară într-un singur an. Pare a fi un paradox şi de aceea am supus-o atenţiei.
Nu ţin neapărat să fac caz de cunoştinţele mele în domeniu şi nici să-ţi testez cunoştinţele. E doar ceva la care răspunzi dacă vrei.
Şi chiar şi dacă nu ştii nu e obligatoriu să te depreciez, să te desconsider.
E foarte probabil ca eu să ştiu multe lucruri, pe care tu nu le ştii, şi eu să nu ştiu multe lucruri pe care le ştii tu.
Sînt un statistician de mare valoare în domeniul fotbalului, de exemplu. Asta doar dacă te interesează, aşa ca fapt divers.
Îmi plac problemele de logică şi cele rebusistice, domeniu în care sînt profesionist.
În altă ordine de idei, am 67 de ani şi mă bucur că am dat şi peste un om cu ceva bec aprins în cămăruţa de la mansardă. Că prea mult întuneric curge prin circuitele acestor şcolari ai învăţămîntului din ultimii 20 de ani.
Cu respect - corolav.
Ai grija cum scrii si cum te exprimi, si apoi iti dau voie sa imi atragi mie atentia si sa incerci sa ma inveti limba romana. Cand vrei sa demonstrezi ca esti mai destept decat restul, trebuie sa demonstrezi nu sa atragi atentia. Pom-pom, ia-l in ce limba vrei, pentru ca eu exact asta am vrut sa zic, si daca nu ai avut un raspuns la asta, te-ai deranjat ca sa ma "inveti" pe mine limba romana?
Măi, copilă dragă, eu am învățat vreo 25 de ani de carte, din care o parte și că să învăț pe alții să scrie și să vorbească românește.
Ei, bine, în limba română nu există cuvîntu „pom - pom".
Caută în DEX!
Mai copile, draga, corecteaza-ti textul dupa cum am spus."S-a întîmplat vreodată ca în vreo țară a lumii să se afle la domnie TREI regi într-un același an?" Si exprimare si gramatica, si apoi poti sa incerci sa ii inveti si pe altii daca te simti in stare. Deocamdata nu esti in masura sa o faci. Eu nu am spus ca am zis asta in limba romana, si nu vad cine ma opreste sa vorbesc in alte limbi. Cine e destept intelege, si se pare ca tu esti singurul care nu a inteles. Apropo, nu "ca sa invat pe altii"- "ca sa ii invat pe altii"
Ciudata interpelarea ta, intrebarea lui @corolav este din 13 iunie 2012 si tu ii raspunzi in 14 februarie 1013 si-l mai iei si in leviere pe om.
Nu stii despre ce este vorba. Nu conteaza de cand este intrebarea.
Atunci OK.
Ma scuzati ca intervin. Dar, de ce ati avea oare nevoie de a afla raspunsul la o astfel de intrebare daca il stiti deja? Ca sa ne luati cu cazuri contradictorii?
Imi cer scuze daca am jignit.
Da: Israel si daca nu ma insel chiar si in statele romane in perioada domniilor fanariote
În statul antic Israel, de la 928 la 722, î.Hr., nu a existat NICIODATĂ o astfel de situație.
Statul Israel, fondat la data de 14 mai 1948, nu a fost NICIODATĂ regat.
Statele române, chiar și în perioada domniilor fanariote, nu au fost NICIODATĂ regate, deci nu au avut REGI.
Israel(regatul de Nord): Ieroboam II, Zaharia(6 luni), asasinat de Salum(1 luna), asasinat de Menahem. In principatele romane nu au fost regi in perioada domniilor fanariote dar au fost domnitoti si aceasta succesiune a avut loc.
cat de spre istoria poporului Israel lasa moarta ca dai pe langa, ti-am enumerat chiar 4 regi in acelasi an, poti sa dovedesti contrariul?
Răspunsul
Răspunsul tău ar putea fi interesant, dar pînă la proba contrarie dă-mi voie să mă abțin în a-ți da dreptate.
În primul rînd aș vrea să-mi comunici sursa după care ai luat aceste informații.
Dar, pînă a o face, îți voi spune eu ceva depre regii enumerați de tine.
Începînd cu Jeroboan II ( 784 - 748) și pînă la Menahem ( 747 - 737), acestia se succed la pe distanța a doi ani ( 748 - 747). Nu există nicăieri nici o dovadă că ei s-ar fi succedat măcar pe distanța a 365 de zile ( să zicem 7 aprilie 748 - 7 aprilie 747).
Voi reveni
Ai inceercat cronicile Imparatilor iudei, nu stiu ce sursa mai de incredere ai putea aduce, a fost scrisa in acea perioada de catre scribii palatului, daca te bazezi pe datarea cu carbon asta e foarte mincinoasa pentru ca nici un obiect nu se poate afirma cu precizie daca a fost din acea perioada sau sin alta, nu mai vorbim de ani precisi.
Mai mult de tît, în conținutul enunțului meu se scrie clar : „ într-un același an ". Ca și cum am spune între între 1 ianuarie 1754 pînă la 31 decembrie 1754.
În plus, peste toate acestea, răspunsul meu a fost unul decent, plin de respect, iar nu unul jignitor.
Nu țin neapărat să fii de acord cu mine dar cînd vei afla răspunsul sper că îmi vei da dreptate.
Să fii sănătos!
Nu m-am supărat. Din lupta contrariilorse naște progresul. Cînd pierd și nu am dreptate, am puterea de a recunoaște că am grșit. Cel puțin măcar atîta am învățat în 66 de ani de viață.
Cît despre perioada domniilor fanariote din Țările Române, chiar dacă ar fi să admitem ( deși eu am spus REGI), în cei peste 100 de ani nu a existat o situație ca aceea solicitată de mine.
Ce comentariu jignitor am facut? mi-am spus punctul de vedere asa cum l-am gasit. cat priveste varsta, multi inainte sa aveti sanatate si sa mai traiti cel putin inca atata, dar eu asta am gasit asta cred si nu cred ca acest lucru este unul de polemica, nici macar nu am inteles de ce ai pus o asemenea intrebare.
Acel „lasă moartă că dai pe lîngă" e o expresie puțin argotică, cam nu chiar principială, ca să nu zic jignitoare, și nu prea cadrează cu condiția unui om civilizat.
Despre cei patru regi ți-am dovedit contrariul. Cît despre ultimul tău răspuns, denotă evident faptul că puțin cîte puțin ai fost mai conciliant pînă la spre a-mi da dreptate.
Eu zic să încheiem aici și să ne spunem la revedere. Să fii sănătos! Noapte bună!
Tu nai niciun drept sa imi zici tu mie cum sa scriu clar? scriu cum vreau nu e treaba ta! si ma rog cine esti ca sami comanzi cum sa scriu? x( x(