Te referi la toate miliardele de stele din Univers (lumina unora neajungând încă până la Terra) sau doar la ce poate percepe o ființă limitată precum este omul, aflându-se într-un punct fix?
Privită de pe Terra, cea mai luminoasă stea e Soarele După care urmează Sirius şi Canopus, tot privite de pe Terra.
De fapt dacă nu le priveşti de pe Terra cred că e imposibil să spui care e cea mai luminoasă stea.
Mda...nu ste ce e ala soare) si mai si comenteaza in plus...
Bă copii, faceţi diferenţa dintre planetă (adică o masă solidă, care orbitează în jurul unei stele şi nu produce energie sau lumină) şi stea (un corp alcătuit din plasmă care datorită proceselor de fuziune produce energie şi lumină).
Depinde.
Poate fi Soarele, sau cea mai stralucitoare stea vizibila noaptea, Sirius, sau „Steaua Pistol", cea ma luminoasa stea din Univers
A zis stea soarele nu e o stea
E planeta, nu?
Ba da! soarele este cea mai mare stea din sistemu' nostru stelar.desteptule...)))
Eu unu chiar nu am auzi ca soarele sa fie cea mai mare planeta pe bune)))))))) mdea fail cu f mare
Cat de sigur esti?
http://ro.wikipedia.org/wiki/Soare
in primul rand scrie si asa e...
Ba da Soarele e o stea -_- documenteazate mai mult
vezi ca se fac plimbari cu caleasca pe planeta Soare
Toamneee . Cultura genereala .Cum sa spui ca soarele nu e stea?
Felicictari tuturor, am gasit foarte multe raspunsuri bune deci nu pot sa declar un raspuns clar castigator dar felicitari tuturor!
Sper ca nu consideri „Luna"; „Luceafarul" raspunsuri corecte.
Care era raspunsul corect?
R136a1 este cea mai luminoasa stea descoperita pana acum in Univers si face parte din aglomerarea de stele R136a situata la 165 de mii de ani lumina.
Hmph, good research, nice star xD
Cunoscută şi sub numele de „Steaua Câinelui", Sirius este cea mai strălucitoare stea vizibilă de pe Pământ, aflată în constelaţia Canis Major.
Cam asa e dar mai multi au raspuns corect, dar tu te poti multumi cu faptul ca ai raspuns primul corect.
Pai este Soarele, si da este stea... Si Luceafarul nu este o stea! este planeta Venus care precum Luna lumineaza deoarece capteaza lumina Soarelui si o trimite mai departe. Scoala asta e tare grea...
Opomanapeviatamea întreabă: