| radux3 a întrebat:

Sal, am si eu o intrebare... Sunt la facultate(anul 2) la buget si vreau sa renunt pentru a da la o alta facultate(avand sanse mari sa intru tot la buget). Cea de-a doua facultate se plateste chiar daca am medie de buget? chiar daca nu am terminat-o pe prima la buget? ast rasp, mersi mult... dau fda

Răspuns Câştigător
| 2gingers0souls a răspuns:

Tu beneficiezi de 3-4 ani (depinde, pot fi si 5 daca e vorba de Medicina sau Farmacie) de facultate la buget. Faptul ca ai facut deja 2 ani si vrei sa renunti iti confera dreptul ca anii ramasi sa ii continui tot la buget intr-o alta facultate, urmand sa platesti ce ti-a ramas. Exemplu. Presupunem ca urmezi o facultate cu un ciclu de 3 ani, si renunti acum dupa 2 ani. Daca te apuci de alta facultate beneficiezi de 1 an tot la buget, urmand ca dupa acest an sa platesti taxa de studii anuala. Eu asa stiu ca stau treburile, dar poti intreba la secretariatul celei de-a doua facultati ca sa fii cu sufletul impacat.

3 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Informeaza-te la secretariatul facultatii la care doresti sa candidezi in acest an --- sunt cei mai in masura sa te informeze corect mai ales ca, fiecare universitate( care inglobeaza mai multe facultati ) are regulile ei proprii. Numai bine!

| sufletzel a răspuns:

Eu stiu ca o persoana are dreptul sa faca o singura facultate la buget. Si daca apoi mai faci alta, chiar daca ai medie de buget, automat intri la taxa. Dar cu fractionari cum zici tu nu stiu. Eu zic sa suni la facultatea la care vrei sa te inscrii si sa intrebi ce si cum. Mai conteaza si politica fiecarei facultati si cred ca ar conta si o "atentie" data cui trebuie.
Succes!

| radux3 explică:

Multumesc pentru rasp