| pysysexyshyrea a întrebat:

Sall! am auzit de ceva timp ca s-a dat o noua lege in care spune ca acum trebuie sa facem 10 clase oblgatoriu e adevarat? mersi mult!

11 răspunsuri:
Janina
| Janina a răspuns:

Legea e de mult...de vreo 4 ani o stiu eu

| fabogov a răspuns:

Sunt de fapt 11 clase obligatorii. A 12-a nu te obliga nimeni sa o faci.
9-11 se numeste ciclul mijlociu parca...si a12-a este un fel de "master" la facultate...numit ciclu superior.
Succes.

mira
| mira a răspuns:

Este adevarat.

| antonius74 a răspuns:

Da, noile legi ale educatiei cuprind propunerea domnului miclea ca acum, in loc de 8 clase obligatorii, sa fie 10. asta e de fapt doar o forma de manipulare a subconstientului, deoarece stiind ca ai 10 clase facute, iar la 12 ai terminat liceului, de ce sa nu mai tragi 2 ani si sa stii ca ai terminat asta o data pentru totdeauna? cand era 8 puteam gandi ca nu mai merg inca 4...

| costyn162 a răspuns:

Da. legea asta e de mult...

mira
| mira a răspuns:

Revin.Si acum este obligatoriu invatamantul de 10 clase. Unii elevi sunt cuprinsi in invatamantul liceal si vor face 12 clase.Altii,dupa absolvirea clasei a 8-a, se inscriu la SAM.In viitor, fiindca anul pregatitor(grupa mare) devine obligatoriu se va considera ca avem un invatamant obligatoriu de 11 ani.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

E data de mult.

| Jonsdottir a răspuns:

Da. este obligatoriu sa facem 10 clase plus un an pregatiror pentru. clasa Iwinking

| aicosmin a răspuns:

Este adevarat, cam de 4 ani o stiu si eu.
(Oricum si a 11-a, a 12-a si facultatea merita facute pentru ca treci prin diferite situatii de care poate nu ai avea parte altfel)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da sunt 10 clase obligatorii

| titusfresj a răspuns:

Dupã îndelungi dezbateri şi controverse pe forma legii, Guvernul a definitivat forma Legii Educaţiei, iar Emil Boc a decis ca aceasta sã fie adoptatã prin asumarea rãspunderii. Deci, conducatorii acestui stat au decis, vineri 4 septembrie, ca învãţãmîntul obligatoriu sã fie de 11 clase, incluzînd şi clasa pregãtitoare, renunţîndu-se astfel la învãţãmîntul obligatoriu de 12 clase, plus clasa pregãtitoare, variantã propusã iniţial de ministrul Ecaterina Andronescu. De mentionat este ca modificarile vor intra in vigoare de anul viitor, adica anul scolar 2010-2011.