| Theodora1234 a întrebat:

Sall.Am nevoie la romana de un rezumat la Hotarul Nestatornic. (La medeleni-Ionel Teodoreanu)- va rog e urgenta am nevoie de el maine pentru notaaa sad

Răspuns Câştigător
| misterioaѕa a răspuns:

Hotarul nestatornic
de Ionel Teodoreanu

In aceasta opera literara, scriitorul Ionel Teodoreanu ne descrie tristetea unei mame de copilul acesteia, fata de anii ce vor urma.
Doamna Deleanu privi cu nostalgie la podoaba capilara a fiului ei Danut. Buclele lui Danut aveau nuante variate: castanii pe dinafara, ruginii pe dinauntru si aramii pe la marginea suvitelor. Dimineata, parul lui Danut rasarea ca o gramada de lalele inflorite in gradinile somnului.
Mama se gandi la infatisarea copilului care nu va mai fi aceeasi odata cu trecerea la adolescenta. In timp ce atipise pe dormeza, mama i-a taiat o suvita in semn pentru anii ce vor urma.
Danut se servi cu ciocolata din sifonier si merse in sufragerie sa-l intampine pe unchiul Puiu.


http://www.referat.ro/......da695.html

5 răspunsuri:
| benny a răspuns:

Si ce vrei sa iti facem noi rezumatul sau sa-l cautam pe google in locul tau?

| Theodora1234 explică (pentru benny):

Da ma

| benny a răspuns (pentru Theodora1234):

Da ce ?

| Theodora1234 explică (pentru benny):

Da sa cautati voi rezumatu ca de asta am pus intrebarea ca nu il gasesc.

| maimascuoana1980 a răspuns:

Onel Teodoreanu - La Medeleni: hotarul nestatornic
Am observat in ultimii ani ca cei mici au dezvoltat o adevarata aversiune pentru citit, asociind automat cititul cu scoala, temele si diminuarea timpului liber. Am auzit chiar si replici de genul "De ce sa citesc, doar sunt in vacanta?"

Asadar, incat mi-au propus sa scriu pentru si de dragul copiilor, voi incerca la altacuiesc o lista de lecturi care raman mereu de actualitate si pe care eu, ca si copil, le-am adorat pur si simplu.

Voi incepe prin a va vorbi despre unul dintre romanele mele preferate, cu care pot spune ca am crescut, La Medeleni, de Ionel Teodoreanu.

Primul volum din seria celor trei se numeste Hotarul Nestatornic si are ca protagonisti trei copii: Danut, Olguta si Monica, pe cat de diferiti, pe atat de uniti printr-un singur aspect, copilaria.

Inzestrat cu o imaginatie bogata, intrucat, in viitor va imbratisa indelenicirea scrisului, Danut evadeaza in lumea lecturilor specifice varstei. Unul din eroii preferati, Ivan Turbinca, nu se lasa prea mult asteptat cand este chemat.De cate ori iese infrant in infruntarile cu Olguta, el apeleaza la turbinca lui Ivan transformandu-se in sultan fioros si-o pedepseste pe Olguta, pentru ca, de indata, sa devina cavaler viteaz si generos, sa-si salveze sora.

Copiii adapteaza jocul dupa evenimente istorice specifice realitatii (razboiul ruso-japonez din 1905), unul devenind amiralul Potemkin, iar altul amiralul Kami-mura.

Spre deosebire de Danut, Olguta are un spirit realist si o neobosita curiozitate de a cunoaste lumea celor maturi si de a se compara cu acestia. Olguta este desteapta si autoritara, ambitionandu-se a subordona tot ce o inconjoara.

Intre cei doi frati atat de deosebiti, scriitorul plaseaza pe Monica, ca o punte de legatura intre cele doua extreme. Monica are pozitia unei adevarate zane bune, foarte frumoasa, feminina, cu o personalitate neconturata. Monica penduleaza intre cei doi frati trecand in egala masura de partea Olgutei sau a lui Danut, fara a se contrazice caturi de putin cu ea insasi.

Autorul reuseste sa incite curiozitatea cititorilor referitor la ce se va intampla in viitor cu cei trei eroi.