| TheDarkDragon a întrebat:

Sall.As vrea sa lucrez in medicina si vreau sa stiu care este cel mai recomandat post.As vrea sa ma fac medic, dar nu prea imi vine sa plec din oras ca sa ma duc la facultatea de medicina, ca locuiesc in Brasov.Un asistent cam ce salariu are si cat de usor/greu este acest post?

12 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In Brasov este facultate de medicina.

| TheDarkDragon explică (pentru Brigaela):

E, da e particulara, si necesita eforturi financiare ff mari, si am auzit ca nici nu e foarte recomandata (asa am auzit)

| Brigaela a răspuns (pentru TheDarkDragon):

Ai inteles gresit, Universitatea Transilvania este de stat, nu particulara: http://www.unitbv.ro/Default.aspx?alias=www.unitbv.ro/medicina&

| MMihai a răspuns:

Asistent == ceva neterminat
Deci trebuie să te faci medic!
Este mult mai greu
Este de muncă
dar ...este ceva!

| Brigaela a răspuns (pentru MMihai):

Medicina nu ar putea exista fara asistenti. Este rusinos sa spui ca sunt ceva neterminat. Sunt niste oameni care au studiat o meserie si o practica. fara ei nu se poate.
Ideea ta este ceva de genul: cizmarul este un profesor universitar neterminat, ceea ce denota lipsa crasca de respect pentru munca.
Fiecare meserie are importanta ei, iar un cizmar, un asistent, un medic si un profesor universitar care isi fac bbine meseria merita respectati egal.
Eu sunt medic, dar imi respect asistentele si stiu ca munca mea se bazeaza pe munca lor.

| MMihai a răspuns:

Poate nu am fost foarte explicit!

La o fabrică / uzină lucrează : muncitori necalificați, muncitori calificați, muncitori cu calificare superioară, ( este altfel sunt categorii și muncitori specialiști ), laboranți, maiștri, tehnicieni și ingineri și alții!
Un inginer poate să muncească și ca muncitor și ca laborant, și ca maistru, și ca tehnician și ca inginer, că el este bine pregătit profesional.

Pe cei care nu sunt ingineri i-aș denumi „neterminați ", adică cu pregătirea profesională neterminată.

Asta nu înseamnă, că fiecare din grupurile respective, nu își are utilitatea sa, în acea fabrică!

În spital sunt brancardieri și infirmiere, surori medicale, asistente medicale, și medici = doctori.

Medicul poate face treaba oricărui cadru medical din spital, că este cel mai bine pregătit profesional, dintre cadrele medicale, restul fiind „ neterminați ", sub aspect profesional.

Dacă aș fi eu un șef foarte mare, cu o putere de decizie imensă, i-aș pune pe toți să urmeze facultatea de medicină.

Evident că medicina este o facultate foarte grea și nu toți o pot termina!

În funcție de momentul când s-ar poticnii, i-aș mai pune să mai facă încă niște cursuri și așa aș obține surori medicale, respectiv asistenți medicali.

Însă asta este a discuta „ discuții", că sunt fără rost!

Rezumativ,
dacă poți să faci medicina,
asta să faci
și nu doar cursuri
de asistenți medicali.

| elyn a răspuns (pentru MMihai):

Buna ziua! Sunt asistent medical licentiat, am urmat candva o scoala postliceala sanitara, apoi 4 ani facultatea la zi (tot ce tine de medicina se studiaza la zi,nu la luna sau semestru,cu LP,ore de garzi in spitale, etc)am lucrat ca asistent igiena, apoi am facut o schimbare de profil si am lucrat in laborator de analize medicale, iar acum asistent medical licentiat, eu tot neterminata sunt? Multumesc!

| TheDarkDragon explică (pentru elyn):

Si...daca nu te superi... cam ce salariu ai?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu iti este a pleca nici nu te gandi sa te faci medic. atat facultatea in sine cat si profesia necesita sacrificii mari spre foarte mari atat financiare cat si pshice. daca tu nu vrei nici sa pleci diin orasa nu cred ca o sa iti convina sa faci 6 ani de facultate + 4 de rezidentiata fara a mai avea timp de viata personala

| Duucu a răspuns:

Pleacă.Dacă nu pleci, atunci nu încerca să te faci medic.România nu e pentru așa ceva.E un drum foarte greu însă dacă chiar îți place totul va fi floare la nas.

| elyn a răspuns:

Buna! asistentul-1400, medicul-2500, eu iti recomand sa te faci medic daca tot iti place medicina,si rezidentiatul,unde inveti meserie, urmeaza dupa absolvirea facultatii, e un drum lung si anevoios, dar satisfactiile profesionale nu intarzie sa apara, succes!

| darrio2007 a răspuns (pentru elyn):

Esti sigur(a)de ce spui? Referitor la salarii.