Nu este nici una, nici alta. Am numit, la modul general, profesie juridica cea care se poate exercita de absolventii unei facultati de drept. Toti cei enumerati de mine au o profesie juridica, cu diverse denumiri, in functie de ceea ce fac efectiv (domeniul in care profeseaza).
Deocamdata trebuie sa te pregatesti doar pentru admiterea la facultate, o sa ai timp pe perioada facultatii sa inveti. Este adevarat ca dreptul este o facultatea destul de grea dar poate fi facuta si profesia juridica este una frumoasa si ai destule optiuni: judecator, procuror, avocat, notar, executor judecatoresc, secretar de consiliu local, consilier juridic, etc.
Vezi din ce se da admiterea si materiile respective le inveti foarte bine, gasesti detaliile pe site-ul oficial al facultatii unde vrei sa mergi, in Admiterea 2012 si apoi si din ceilalti ani pana termini liceul. Succes!
Dar aceasta profesie juridica este particulara fata de facultatea in sine? Sau face parte din programa ei?
AA am inteles multumesc.
Nu este nici una, nici alta. Am numit, la modul general, profesie juridica cea care se poate exercita de absolventii unei facultati de drept. Toti cei enumerati de mine au o profesie juridica, cu diverse denumiri, in functie de ceea ce fac efectiv (domeniul in care profeseaza).
Poate te va ajuta sa te linistesti gandul ca lucrurile vor evolua treptat. Nu ti se va cere sa retii lucruri fara ca aceasta sa iti fie explicate inainte, iar logica din spatele lor dezvaluita.
Cata vreme te pasioneaza domeniul, nimic nu e imposibil.
CordovanRaul întreabă: