| mariiibutterflyforyou a întrebat:

Sall. pai e vb despre sc. Vreau sa sp ca nu stiu ce sa fac nu stiu parca as vrea sa ma mut eu sunt buna la sport dar nu foarte buna si o venit pana sa nu se inceapa sc o profa si mo cautat si o sp sa vn la liceu ala unde e ea vroia sa ma ee in clasa sportiva. Dar nu am aceeptat ...am ramas la scoala mea pntk se face eng intensiv. Dar faza este ca si pe mine si pe colega mea a chemato si pe ea nu am lasat-o `parintii. Si eu am sp sa raman si eu daca ramne si ea dar acum ea sp ca credma se va muta din al 2 lea semestruu.Si mo intrebat daca ma mut si eu! si eu nu stiu ce sa faccrying sunt in a 5 a si vreau sa sp ca unde imi spusese profa aia sa ma mut era un liceu super bun. Help me plsscrying Dau fundita; x Va rogg Sunt foarte confuza

Răspuns Câştigător
| Bitzy a răspuns:

Buna! Am revenit!
n primul rand, trebuie sa cunosti foarte bine problema. Pentru a putea ajunge la o decizie, si, de preferat, una corecta, trebuie sa despici firul in patru, sa in intorci problema pe toate partile, sa o privesti din toate punctele de vedere.

Aduna cat mai multe informatii. Pentru a evalua optiunile trebuie sa aduni cat mai multe informatii, astfel incat sa nu ai impresia ca ceea ce stii cel mai bine este si corect.

Gandeste-te care este cel mai prost secenariu posibil. Analizeaza fiecare situatie si gandeste-te ce ar putea merge prost in privinta fiecarei decizii pe care o poti lua. Ai putea trai cu consecintele?

Ia in considerare toate argumentele pro si contra. Un proces clasic de luare a deciziilor te poate ajuta sa vezi care este cea corecta. De exemplu, ia o foaie de hartie si scrie pe o jumatate a acesteia argumentele pro si in cealalta jumatate argumentele contra. Analizeaza-le foarte atent.

Nu incerca sa iei o decizie foarte importanta de unul singur. Consulta-te cu apropiatii tai. Parerile familiei sau ale prietenilor te pot ajuta in procesul de luare a unei decizii.

Vizualizeaza rezultatele pozitive. De obicei, este usor de imaginat care ar fi cel mai rau lucru care se poate intampla, dar este mai dificil de imaginat un scenariu pozitiv. Incearca sa vizualizezi modul in care te vei simti dupa fiecare alegere posibila. Vrei sa te simti multumit? Mandru? Ingrijorat? Plin de regret? Examineaza fiecare sentiment si rezultatul.

Nu uita de valorile tale. La baza luarii unei decizii bune pot sta valorile tale. Astfel, daca vei lua o decizie in conformitate cu valorile tale, este posibil sa te simti impacat.

Ai incredere in intuitia ta. Nu lua o decizie in graba. Fa o plimbare si linisteste-te si abia apoi ia decizia finala.
:X

1 răspuns:
| Bitzy a răspuns:

Buna! Vorbeste cu parinti tai! Incearca sa iei legatura cu cei de la liceul respectiv.happyDaca ai timp sa astepti pana in sem. || sa o intrebi dupa pe prietena ta cum este situatia de acolo.:XSper sa iei decizia cea mai buna:X