@elenutza27: Notam lungimea lui BM cu x. Rezulta ca BC=4*BM=4x, iar MC=BC-BM=3x. In triunghiul dreptunghic ABM in M avem ca masura unghiului B este de 60 de grade. Rezulta ca masura unghiului BAM=180-masura unghiului B-masura unghiului M=180-60-90=30 de grade. In acelasi triunghi ABM scriem relatiile cos B=BM/AB=x/AB si cos B=cos 60=1/2 -->AB=2x iar din Teorema lui Pitagora AM^2=AB^2-BM^2=4x^2-x^2=3x^2. -->AM=x*radical din 3. In triunghiul AMC dreptunghic in M scriem teorema lui Pitagora pentru a-l afla pe AC: AC^2=MC^2+AM^2=9x^2+3x^2=12x^2-->AC=2*radical din 3*x. sin C=AM/AC=1/2 sin 30 de grade=1/2 --> C=30 de grade -->unghiul MAC are masura de 180-90-30=60 de grade. -->unghiul BAC=unghiul BAM+unghiul MAC=90 de grade.
Deci in triunghiul ABC unghiurile au masurile urmatoare:
A -->90 de grade
B -->60 de grade
C -->30 de grade
@ Endriia: Ai scris si tu o rezolvare pe sarite si in plus gresita. NU ai explicat de unde AB are aceeasi lungime cu AC. De fapt AB si AC nici macar nu sunt egale.
Nota: AM^2 inseamna,, AM la puterea a doua''(adica lungimea acelei laturi la puterea a doua), la fel si pentru celelalte laturi ce intervin in teorema lui Pitagora
@kzor am cerut sa mi se explice nu sa mi se rezolve problema. TPU este un site in care ceri ajutorul celorlalti la o prolblema.Din raspunsurile pe care le-am primit am invatat cum se rezolva
E treaba ta daca nu vrei sa ma intelegi
Nu se posteaza ajutor pentru teme si nu se dau raspunsuri pentru tine.
Raportata!
Nu este tare grea. Desenul nu il pot face.
Scrie asa: A+B+C=180 de grade, AM- inaltime.
AB congruent cu AC.Masura unghiului A este de 60 de grade deoarece unghiul b congruent cu unghiul c si 180 de grade -120 de garde este egal cu 60 de grade.