Literar nu are legatura cu ce ai facut inainte exercitiile cu nonliteral asta trebuie sa fie literara pentru ca este o compunere. daca era nonliterara iti specifica dar asa e literara.
Daca celelalte exercitii au fost bazate pe un text nonliteral si acesta este in continuarea lor presupun ca tot nonliterar daca e din manual uita-te la titlul lectiei.
Sa stii ca textul poate fi in primul rand doar literaR si nonliteraR. Si daca nu ai dat toata cerinta...de unde sa ghicesc eu ce iti cere tie? Scrie toata cerinta si mai vorbim.
Lasa-ma sa-ti raspund la intrebare tot cu o intrebare: are vreo legatura compunerea pe care o ai de facut cu textul nonliteral de mai sus? Daca da, cred ca inseamna ca trebuie sa faci un text nonliteral, daca nu, iti mai pun o intrebare: cerintele urmatoare dupa "sa ai un continut adecvat..." iti dau de banuit cum ca ar trebui sa faci un text literal sau nonliteral? daca da, atunci fa acel tip de text, daca nu fa doua texte despre Gradina Botanica, unul literal si unul nonliteral. De asemenea poti sa iti suni un coleg sa te ajute sau chiar pe profesoara/rul de romana (daca ai nr. ei/ lui). Sincer cred ca ar trebui sa faci un text nonliteral ca textul de mai sus. Vezi tu dupa intrebarile pe care ti le-am pus si sfaturile. Apropo sunt in clasa a IV-a si am compuneri mult mai grele de facut.
Scuze de partea cu compunerile care au fost mai grele de clasa a IV-a! Si vroiam sa scriu nonliteraR si literaR (cu R la sfarsit). Si din nou: SCUZE!
Opomanapeviatamea întreabă: