Eu am fost la mate-info, intensiv info. faceam 4-5 ore de mate pe saptamana. ideea e ca dai bac la romana, mate M1(adica cel mai inalt nivel) si bio/chimie/info/fizica. parerea mea este sa incerci. daca ai un prof de mate bun nu o sa ai probleme.
Miha daca ai fost la mate info mai putea ajuta cu ce programe sa incep sa programez?
Imi poti da id tau de mess sa vb mai multe?
Este cam imposibil sa devii programator daca nu iti place matematica sau daca nu te descurci la aceasta, pentru ca multe fundamente ale programarii se afla in matematica ( si fizica ). Cel mai bun profil este logic mate-info, altfel nu ai nici o sansa sa devii programator ( ps: asta imi doresc si eu, dar eu mai si muncesc pentru a-mi indeplini acest vis ). Dupa ce termini un liceu mate-info vei merge la o facultate potrivita domeniului, gen Facultatea de Informatica, sau de Calculatoare. La ambele vei invata si matematica, ca o continuare a celei de clasa a 12-a ce se pliaza pe domeniul ales. Deci clar iti recomand mate-info.
Apuca-te de acum sa inveti putina programare, ca iti va prinde bine. Nu se programeaza cu programe, caci altfel ar fi prea usor, si oricine si-ar face un program din 3 click-uri. Programezi folosindu-te de limbaje de programare, gen C++, Java, etc. Ia-ti o carte despre C++, pe asta e cel mai bine sa-l inveti la inceput, studiaz-o, downloadeaza-ti un compilator in care vei scrie codul sursa si vei incepe sa faci programe mici. Tot in domeniul informatica poti sa te faci grafician, modelator 3d, animator, etc.
CordovanRaul întreabă: