| gaby20 a întrebat:

Sall TPU:*! Cum stiu daca o parte de vorbire e tranzitiva? dar flexibila? mersi anticipat... *hug*

Răspuns Câştigător
| KimSooMin a răspuns:

Iti spun eu dar imi dai funda ^^
Partea de vorbire care poate fi tranzitiva este verbul si este tranzitiv daca poate primi complement direct si intranzitiv daca nu poate primi
Părțile de vorbire flexibile se disting față de părțile de vorbire neflexibile prin modificările de formă determinate de acordurile sintactice din contextul comunicării. [adica care poate fi articulat, pus la plural, are mai multe genuri sau persoane ]

3 răspunsuri:
| OnutsaXD a răspuns:

Din cate stiu eu doar verbul este tranzitiv sau intranzitiv. Este tranzitiv atunci cand poti sa il integrezi in structura cineva + verbul+ ceva de exemplu cineva face ceva, cineva citeste ceva. O parte de vorbire este flexibila atunci cand poti sa o pui la mai multe persoane : eu merg, tu mergi, ei merg pe cand cele inflexibile suna cam asa : eu mergand, tu mergand, el mergand

| IWillNotBeFalseInWhoIAmAsLongAsBreathe a răspuns:

Verbul tranzitiv este acel verb care poate primi în context unu sau două complemente directe intranzitiv e invers. ( numai verbul poate fi tranz/intranz). parţile de vorbire flexibile se disting faţă de părţile de vorbire neflexibile prin modificările de formă determinate de acordurile sintactice din contextul comunicării

| laura_7641 a răspuns:

Flexibila e usor sa afli, o numeri si o pui la genul masculin apoi la cel feminin, de exemplu verbul a citi :
ea citeste
ele citesc
el citeste
ei citesc
este numai citeste si citesc si zici : a citi verb cu 2 forme flexionare
Poate ai inteles. Sa speram.