Nu nu ai cum cred ca nici sa scoti Idei principale nu poti
Deci Nu se poate face rezumat
Un rezumat il poti face doar pentru sufletelul tau dar nicaieri nu o sa gasesti vreun exercitiu care sa iti ceara acest lucru, ti se cere feie un comentariu pe baza poieziei, fie o paralela intre2 poezii, etc...
Ba da! Se poate "Bivolul si cotofana" este opera epica, si este in versuri, deci se poate face rezumat pentru ca la orice opera epica se poate face rezumat "bivolul si cotofana" am studiat.o la scola, deci crede-ma pe cuvant ca nu vorbesc prostii. O zi buna!
Deci si unele poezii pot apartine genului epic, poti sa deosebesti prin caracteristicile genului epic si ale genului liric. Majoritatea apartine genului liric, dar nu este o regula.Asa ca eu cred ca se poate face rezumat la cele epice.
Eu cred ca nu dar poate cineva crede altfel, dar gandeste-te si tu cum sa faci rezumat unei poezii?
p.s. buna intrebare m-a pus si pe mine pe ganduri putin
fundita pls
In orice opera lirica trebuie sa elucidam cea ce vrea sa ne comunice autorul (un comentariu al operei epice) Rezumatul se face la opera epica si comentariul la opera lirica.Bafta!
FUNDA?! :*
Multumesc mult de ajutor o sa dau funda raspunsului care cred eu k merita cel mai mult:* mi-ati fost toti de ajutor
Stiu si eu cum se deosebesc genurile dar nu eram sigura daca se face rezumatul poeziilor multumesc mult o sa dau si vot cand o sa pot:*
Rezumatul poeziei se poate face relatind in scris ceea despre ce merge vorba in poezie dar tinind cont de temetica poeziei
Il contrazic pe Scherimuvi de fapt se poate face rezumat unei poezii.Cea mai cunoscuta este Luceafarul de Mihai Eminescu datorita faptului ca are un lirism al mastilor.Se poate povesti, se pot scoate idei principale si este foarte usor. Spune profesorului de romana ce ti-am spus eu si ai sa vezi ca o sa aprobe sau o sa ramana mirat in functie de ce clasa esti tu.
anonim_4396 întreabă: