Sall, iti dau eu o compunere, sper ca-ti place Eminescu... A fost un prinţ al literaturii, a iubit să creeze şi şi-a dedicat toată viaţa lui literaturii. Vroia să ne vadă fericiţi citindu-i creaţiile. Mihai Eminescu … Un nume care exprima atatea lucruri bune! Este omul care si-a inclinat viata catre literatura, care a slujit-o cinstit, necunoscand nici un alt tel in viata! In numele binelui, poetul isi daruia zilele si noptile neodihnei, daltuind in grai cu dragoste si consum de energie. Vroia cu orice pret sa-si implineasca visul, acela de a devein un mare scriitor. A fost ca un soldat in armata tarii noastre, doar ca a luptat cu talentul sau, cu ceea ce se pricepea mai bine. A luptat in rime si expresii, trezindu-ne acum multe ganduri despre viata trecutului si despre intamplarile fantastice pe care ni le povesteste si iata ca nu a facut-o in zadar. El a vazut lumea, mai exact oamenii din preajma sa, cu inima harazita de natura, selectand pentru operele sale ceea ce-I era apropiat sufleteste si se lasa evocat ca si cum si-ar fi evocat propria viata.Campul poetului era viata, pe ogorul careia muncea, fara a socoti orele, pentru a-I da expresie frumosului, necesarului, de care sufletul omului este mereu flamand.Romania se mandreste cu acest poet, asa ca cititii poeziile si lasati-le sa va "inunde" mintea de ganduri
Mihai Eminescu s-a nascut la Botosani la 15 ianuarie 1850. Este al sapte-lea din cei 11 copii ai caminarului Gheorge Eminovici, provenit dintr-o familie de tarani romani din nordul Moldovei si al Ralucai Eminovici, nascuta Jurascu, fiica de stolnic din Joldesti.Isi petrece copilaria la Botosani si Ipotesti, in casa parinteasca si prin imprejurimi, intr-o totala libertate de miscare si de contact cu oamenii si cu natura. Aceasta stare o evoca cu adanca nostalgie in poezia de mai tarziu ("Fiind baiet" sau "O, ramai").
Intre 1858 si 1866, urmeaza cu intermitente scoala la Cernauti. Termina clasa a IV-a clasificat al cinci-lea din 82 de elevi dupa care face 2 clase de gimnaziu. Paraseste scoala in 1863, revine ca privatist in 1865 si pleaca din nou in 1866. Intre timp, e angajat ca functionar la diverse institutii din Botosani (la tribunal si primarie) sau pribegeste cu trupa Tardini-Vladicescu.