| deeadeea111 a întrebat:

sunt in clasa a 8a si m-am gandit sa merg la un liceu de prestigiu de la mine din judet
am vazut si profille si m-am hotarat ca voi merge la profilul economic
din pacate am auzit cu ceva timp in urma ca nu s-ar mai face sau asa ceva si atunci am fost putin dezamagita insa mi-am indreptat atentia spre un nou profil stiinte ale naturii
iar cum am flat ca se mai face si profilul economic doar ca se numeste altfel,poate din aceasta cauza unele persoane mi-au spus ca nu mai este acest profil,
ca sa ajung in sfarsit si la intrebare inca sunt nelamurita unde sa maduc,daca as merge pe stiinte ale naturii nu mi-ar placea sa fiu medic,stiu si eu poate farmacista chimista ceva de genu, iar la economic iarasi mia-r placea sa, erg pe aceasta ramura, ei bine stiu ca suna complicat ar mai fii niste meserii care mi-ar placea cum ar fi profesoara de matematica sau invatatoare
poate ma puteti sfatui voi,
funda happy

Răspuns Câştigător
| NewTerminator a răspuns:

Poti foarte bine sa te duci la unu din primele 2 3 licee de la tine din judet(unu teoretic n e obligatoriu vocational) si sa te duci la mai departe la facultate.
si eu sunt a opta si am hotarat sa urmez tot asa.
pentru invatatoare poti foarte bine sa urmezi profilul de uman de la un liceu teoretic.
te ajuta mai mult k daca n ajungi pro poti sa-ti dai un atestat de limba ceva si sa te faci traducator sau sa mergi pe drept.
e cea mai nasoala treapta a vietii dupa mine k in functie de aceaste alegere poti sati nenorocesti sau sa iti aranjezi viitorul.

sper ca te-am ajutat

1 răspuns:
| maria6 a răspuns:

Cu liceul, actualmente, nu mai poti deveni invatatoare. Iti trebuie facultatea de 3 ani Pedagogia Invatamantului Prescolar si Primar.
Daca termini stiinte ale naturii nu devii nici medic, nici farmacista, iti trebuie Facultatea de Medicina. E adevarat ca te ajuta un asemenea liceu, e bine sa il urmezi, daca vrei sa devii ceea ce ai spus mai sus.