Chestia cu talentul și cu înclinația către aceste materii e în mare parte adevărată.
Dar metodele cel mai bune sînt acelea cu caietul maculator și cu creionul în mînă.
La istorie: citeșt un pasaj, faci un scurt rezumat și treci pe caiet.
Pe scurt, unele date, locuri, domnitori. Cauze ale întîmplărilor, situații economice și sociale care conduc la acele evenimente.
În plus, și nu în cel din urmă lucru,
urmărirea situațiilor și a evenimentelor cu harta alături.
Peste tot unde e vorba de istorie e vorba și de amplasarea evenimentelor în cadrul geografic.
La geografie: cam același lucru. Cu extrageri de scurte idei, din unele paragrafe, definiții, ale unor anume elemente de care iei cunoștință ( vînturi, fenomene, denumiri de munți, ape, orașe). Și toate acestea cu harta alături. Cauți pe hartă, urmărești, te implici. Și după ce faci acest sumar de lecție recitești tot ce ai scris, de două- trei ori.
În pauze, înainte de oră, rezervă-ți două- trei minute pentru o ultimă repetare.
Poate va fi greu la început dar, încetul cu încetul te vei obișnui și va fi un lucru din ce în ce mai ușor pentru a învăța.
Asta presupune cam 40 - 45 de minute la fiecare obiect din după amiaza zilei de dinaintea acestor materii.
Cam asta ar fi!
Aici e si vorba de talent. Daca iti place Geografia si Istoria, inveti foarte repede. Si mai ales daca ai chef sa inveti, atunci iti intra in cap. Daca vrei sa iti intre in cap, trebuie sa repeti lectiile in fiecare zi cand ai timp.
Sper ca te-am ajutat... FUNDA?
Eu acum de cand a dat caldura invat lectiiile in aer liber. sau depinde ce lectii sunt vad un fim sau imi imaginez cum era ceea ce se intampla in lectii, sau le invat cu colegii sunt mai multe moduri dar nu imi mai vin in minte
anonim_4396 întreabă: