M-am gandit destul de mult sa rezolv asta. -_-
Unde ma bag?
In fata.
A cui fata?
A multimii.
Multimii= Atribut substantival genitival.
Phew.
That's all! ^^
Îmi pare rău să te dezamăgesc dar este CCL.Că întrebarea e unde te bagi? Şi la unde răspunde CCL.
Trebuia să scrii la care să răspundă la întrebarea care?!
Îmi pare rău!
Crede-ma, nu-i bine. "In fata" este locutiune prepozitionala ce cere intr-adevar cazul genitiv, dar nu si functia atr. subst. gen. Tu ce ai facut acolo este un c.c.l. in cazul genitiv. Ar fi fost corect ceva de genu sa fi scris: Fetele multimii erau triste. Aici se intelege ca "fetele" este substantiv si nu prepozitie.
Inaintea, inapoia, deasupra, dedesubtul.
Etc, acestae sunt cele ce cer cazul genitiv, in nici un caz ''in fata''.
^^
That's all! ^^
Asta mi se pare ca e C.C.L(Complement Circumstantial de Loc)
Unde ma bag?
In fata multimii...
Pai unde ma bag?"in fata" a cui fata? A multimii. Eu cred dar nu sunt 100% sigur.
Dacă pui întrebarea cui sau în faţa cui răspunde CI -complementul indirect.I`m so sorry
Adu-ti aminte intrebarea la ASG! A al ai ale cui?
Da e corect. unde ma bag? in fata. care fata? a multimii =>atribut substantival genitival sper ca te-a ajutat
Si eu sunt intr-a VII-a...Dar cred ca e complement circ. de loc... Unde ma bag? in fata multimii! Deci nu prea cred ca e bine.
Bună!
"Mă bag în faţa mulţimii."
O analiză completă:
Cine se bagă în faţa mulţimii? - Eu (subiect inclus în dezinenţa verbului).
Ce fac în faţa mulţimii? - Mă bag (predicat verbal)
Unde mă bag? - În faţa mulţimii (complement circumstanţial de loc)
A cui faţă? A mulţimii (atribut substantival genitival)
E corect, pentru că în cazul genitiv întrebarea este însoţită de articolul posesiv genitival.
Acum, ai răbdare şi aşteaptă notele, mai şi roagă-te, căci eu cred că reuşeşti să iei 10! Baftă!
anaadiaconu întreabă:
anaadiaconu întreabă: