Si eu am avut aceeasi nedumerire ca ma chinuiam cu vectorii si nu intelegeam de ce. Se zicea ca ne va ajuta la fizica. Acolo lucrezi des cu directii si altele. Numai ca noi nu prea am facut fizica asa ca nu mi-au folosit la nimic. In viata reala nu prea folosesti, eventual la proiectarea masinilor.
Nu tot ce inveti in scoala o sa te ajute in viata reala, iar asta e inca o chestie de care nu prea ai nevoie.
Trebuie sa o privesti ca pe o noua metoda de a descrie corpuri, unde corpul poate fi atat unul teoretic cat si unul practic. De regula e folosita in domenii in care se lucreaza cu corpuri si/sau cu proiectiile lor cum ar fi: arhitectura, designul inclusiv ce vestimentar, grafica digitala si altele. Desigur de cele mai multe ori nu se aplica exact asa cum o inveti la scoala, dar ce sa-i faci, asta e scoala romanesca! in loc sa inceapa cu un exemplu edificator, iti impuie capul cu tot felul de formule despre care in final, tot ce poti sa faci e sa te intrebi la ce-ti folosesc.
Trebuie sa ne invatam cu vectori, ca viata insasi e plina de vectori. Scopul pe care ti-l propui in viata e un vector; intri in politica - vine un vector care iti schimba directia; faci o evaziune fiscala - apare vectorul care te indreapta spre puscarie, si tot asa.
La nimic, ex:fizica-vectori:dupa ce profa a dat un 2 unui coleg la acea lectie, seara a luat bataie in statie de la"niste" indivizi.De atunci nu a mai pus nota 2
Fulger149 întreabă:
alexcatalin13 întreabă: