anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut
Am 12 ani și tocmai am aflat ca va trebui sa ma prezint la școala in cadrul vacantei, gratis, 2-3 ore, și sa facem numai matematica alături de toată clasa. La începutul sapatamanii trecute, a zis ca vin doar copiii care se duc la olimpiada la mate(eu nu ma duc), iar acum 2 zile a pus doamna diriginta pe grupul părinților ca este oficial ca toată clasă vine.
Puteți sa ma ajutați? Dacă nu ma duc, probabil ca o sa ma certe când începe cu adevărat școala.
așa ca As vrea sa ma ajutați prin a găsi niște legi care se aplica in cazul acesta!
Va rog! Urgent! Peste 2 zile trebuie sa ma prezint!

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu este nici o lege si nici o obligatie, doar vi s-a facut tuturor un favor, sa mergeti la pregatire.
Nu vrei sa mergi, nu mergi, ca nu esti obligata.
dar nici nu vei putea spune vreodata ca nu stii, ca nu ai invatat, ca nu ai auzit sau ca nu stii sa rezolvi vreo problema, odata ce profesorul a avut bunavointa sa-ti ofere meditatii gratuite si tu le-ai refuzat.
Mai lasa aplicatul legilor, ca ai doar 12 ani si esti copil mic.
Pune mana serios pe invatat acasa, daca nu vrei sa mergi la meditatii, ca sigur vei fii ascultata si notata, cand reincepe scoala.

| ziftode a răspuns:

Cred sincer ca urasti scoala foarte serios
si matematica in principal
si nu iti face nici o placere sa te intalnesti cu, colegii
si nu iti dai deloc seama cat de important e sa ai o educatie

acum, ca am terminat cu morala, cu sperante multe ca ai inteles ceva din ea, hai sa iti si raspund, corect:

legea spune ca tu trebuie sa te duci la scoala in perioada in care se face scoala (decisa de ministerul invatamantului) legea nu spune absolut nimic ca diriginta are dreptul sa cheme copii la scoala cand vrea ea, CHIAR DACA E IN INTERESUL LOR (iar morala, deh, EU STIU, CA AR TREBUI SA TE DUCI PENTRU CA E BINE PENTRU **TINE**, NU PENTRU ALTII), in plus, tu chiar crezi ca diriginta/profa/proful de mate au chef sa predea ore in vacanta?!? CHIAR crezi?!? moment in care presupun ca toata clasa are NEVOIE de orele alea!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da de ce sa nu te duci, e vorba de 2-3 ore?
Sti cat costa o ora de meditatie la matematica?
Si tu te duci gratis. happy
Cand incepi scoala o sa zici, help, mai am 2 saptamani si am teza, cum pot invata mai repede in astea 2 saptamani la mate? ce pastile sa iau si ce sa mananc sa ma duca capu? laughing))))
lmao.
2-3 ore pe zi e o nimic toata.