Nu chiar oricine.
Daca nu le place vreo fața, nu lasa sa intre persoana si nu dau explicații.
Dar, era si cazul a se ridice vizele.
Suntem cel mai important punct strategic NATO in Europa.
Inseamna ca nu trebuie sa mai mergi la ambsada sa obtii o viza, sa pierzi timp acolo.
Daca poti merge oricum si oricind in SUA si sa stai cit doresti? NU, nu vei putea sa intri oricum si oricind, nici nu vei putea sa stai cit doresti tu.
Sa vii aici, fara viza, sigur cand o sa ajungi, la aeroport o sa fii intrebat unde mergi, la cine mergi, pot sa iti ceara sa arati unde vei sta, sau daca ai bani sa poti sta unde spui ca vei merge.
Durata este limitata, nu poti sa stai mai mult de 6 luni intr-un an, cel putin asa era pana acum, pentru cei care veneau cu vize.
Dar daca stai 6 luni, apoi vii iar la anul si mai stai iar 6 luni, la un moment dat te vor lua in vizor si te vor atentiona sa te mai linistesti, altfel te poti pricopsi cu ceva interdictie
Am un prieten, mai vine fratelui lui in vizita, si sta cate 6 luni.
A venit si in anul urmator tot la fel, iar la plecare iau spus, sa o lase mai usor cu vizitele astea lungi, altfel s-ar putea sa nu mai vina deloc
Nu te gandii ca astia is idioti, nu vii in SUA sa stai 6 luni sa te plimbi, apoi la anul tot asa, asta arata ca tu de fapt invarti ceva pe aici.
Adica tu in RO nu ai loc de munca, cum stai asa cate 6 luni pe an?
Deci asa era, sau asa este in acest moment, intr-un an de zile, poti sa vii aici si sa stai 6 luni, daca ai viza turistica.Nu stiu ce or sa spuna noile reguli fara viza.
Dar cu viza, sau fara viza cum o sa fie, asta nu inseamna nimic, toti vor veni aici ca turisti, nu ai alte drepturi, iar daca esti prins ca muncesti, sau cine stie ce alte activitati, ti se va pune interdictie pe 10 ani.
Eliminarea vizelor, nu se face pentru oamenii, gata hai mergem buluc in America, muncim pe acolo, stam pe acoo, furam, spargem tilharim nici pomeneala de asa ceva.
Au eliminat sa nu mai se mearga la absada, dar asta nu inseaman ca vii si stai in SUA cit vrei, sau intri la sigur ca asa este fara viza.
La aeroport daca nu le place de figura ta, cum spune cineva pe aici te pot trimite inapoi, nu stau la disicutie.
Bine, vorba vine sa nu le placa de fata ta, dar zic asa, te citeste ce om esti, plus pot sa iti ceara sa arati daca ai bani, daca ai cazare, unde anume vei sta.
Iara daca tu nu poti arata astea, te imbarca in alt avion si inapoi in Romanica
Daca ai pe cineva la care mergi, logic le spui, merg in vizita la fratele meu, merg la iubita mea, sau daca ai o vacanta, arati, uite am cazare la Hotel, bla bla.
Nuti va spune nimeni nimic asa.
Acum esti lamurit cei cu aceasta ''fara vize"?
Cred ca ai auzit altceva si ai interpretat gresit.
Am intrat in spatiul Schengen. Nu s-au ridicat vizele pentru America. Oricum, vor avea ei grija sa faca controale severe la granita. Nu intri ca si cum te-ai duce in orasul din apropiere.
Mai citeste si aici:
https://ro.usembassy.gov/ro/visas-ro/visa-waiver-program-ro/
„Procesul tehnic este aproape finalizat și ne dorim ca acest proces să se încheie. Anunțul efectiv este iminenet. Anticipăm că undeva la începutul ianuarie, iar intrarea efectivă va fi undeva martie-aprilie", a declarat Andrei Muraru
https://hotnews.ro/......25-1846983
Nu! Va exista o " viza electronica " / autorizatie de călătorie ca pentru Canada sau mai nou UK! Nu vei avea drept de munca! Este pe termen limitat! Pentru turism! Pentru munca sau studii tot viza este necesara!
Mare GRIJA! Depășirea termenului acordat de " viza electronica / eTA poate duce la amenzi sau interdicție de câțiva ani de întrare pe teritoriul USA!