anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am dat evaluare nationala dar la matematica am luat 4.30, si cu media din clasele 5-8 mi-a iesit media 6. Pot sa intru la un liceu de media 6 sau trebuie sa intru neaparat la un liceu de arte si meserii? FUNDAAA

Răspuns Câştigător
| Danutzul2000 a răspuns:

Am inteles de la un profesor ca in al doilea semestru de liceu te poti muta, daca ai media mai mare decat cea de admitere.

7 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Liceul este LICEU; cealaltă este Şcoală de arte şi meserii, adică Şcoală Profesională!

DA, poţi intra şi la un liceu happy
TEORETIC, era vorba că elevii care iau sub 5 la examenele de la Evaluarea Naţională NU vor putea să se înscrie la un liceu - DOAR la Şcoli Profesionale!

Dar, PRACTIC, Ordinul M.E.C.Ş. nr. 5082/2015 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal şi profesional de stat pentru anul şcolar 2016-2017 NU face referire la acest aspect.

Deci, practic, se poate ca aceşti elevi să se înscrie şi la liceu happy

"Calculul mediei de admitere utilizate pentru admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2016-2017 :

1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

2. Calculul mediei de admitere se face astfel:

MA = ( ABS + 3 EN ) / 4

unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenții clasei a VIII-a".

Toate cele bune!

| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

Vezi detalii despre admiterea la liceu 2016 în Ordinul M.E.C.Ş. nr. 5082/2015 de la linkul :
http://lege5.ro/......-2016-2017

| InaLeaf a răspuns:

Ca sa promovezi examenul nu trebuie sa ai la toate probleme peste 5?

| farmacia a răspuns:

Poti intra la un liceu teoretic, atata timp cat gasesti unul cu care sa te primeasca cu media ta.Nu e obligatoriu sa te duci la profesionala.

| OreoLover666 a răspuns:

Eu cred ca mai bine intrii la arte, caci daca vei lua note mici in rest, vei ajunge in cel mai bun caz la culesul porumbului pe camp.
nu e okey sa ajungi acolo.
eu m-am duce la arte

| Rapanoiu_Andrei_2001 a răspuns:

Mulțumesc de răspunsuri, o sa mă duc la un liceu pe mate info și în al doilea semestru dacă o sa am media mare pe semestrul 1 o sa mă duc la liceul de unde am venit, va mulțumesc.

| Anonim75465 a răspuns:

Poti intra la matematica-informatica deoarece acolo nu se duce nimeni si media de admitere este mai mica!