| PSP a întrebat:

Am dat examenul la română. Mai am la matematica. Am facut baremul la romana iau 6. La mate o sa iau nota foarte mica... 2-2, 50... Intru la liceu? Daca m-am declarat rrom pot intra la un liceu mai bun chiar daca am luat sub 5 la evaluarea nationala? Vreau raspunsuri de la cunoscatori.

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Situaţia NU are nici o legătură cu faptul că "te-ai declarat rrom";)

TEORETIC, era vorba că elevii care iau sub 5 la examenele de la Evaluarea Naţională NU vor putea să se înscrie la un liceu - DOAR la Şcoli Profesionale!

Dar, PRACTIC, Ordinul MEN nr. 4432/29.08.2014 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal și profesional de stat pentru anul şcolar 2015-2016 NU face referire la acest aspect - vezi Ordinul la linkul oficial :
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/22040

Deci, practic, se poate ca aceşti elevi să se înscrie şi la liceu :)

"Calculul mediei de admitere utilizate pentru admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2015-2016 :

1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

2. Calculul mediei de admitere se face astfel:

MA = ( ABS + 3 EN ) / 4

unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenții clasei a VIII-a" - SURSA = Anexa nr. 2 la ordinul MEN nr. 4432/ 29.08. 2014 de la linkul :
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/22040

Toate cele bune.

| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

De asemenea, NU este suficient că "te-ai declarat rrom"!
TREBUIE să ai "recomandarea scrisă din partea preşedintelui unei organizaţii civice, culturale sau politice a romilor, legal constituite, prin care se atestă apartenenţa la etnia romilor şi NU faptul că fac parte din respectiva organizaţie"!

Dacă doreşti să te înscrii pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie rromă, atunci vezi detalii în "Broşura admiterii 2015" ( pag. 12 şi 39 ) de la linkul :
http://ismb.edu.ro/......mitere.pdf

| PSP explică (pentru bursuc001):

Multumesc. Am si recomandarea de la presedintele rromilor

| bursuc001 a răspuns (pentru PSP):

Cu plăcere happy

În acel caz, este OK.

O seară frumoasă.

9 răspunsuri:
| GoLoveYourself a răspuns:

Faci media intre evaluarea nationala si media ta din clasele 5-8 si pe baza rezultatului intri la liceu.
De exemplu daca ai 4 media la capacitate si 7 media din clasele 5-8, o sa ai media de admitere la liceu (4+7)/2=5,5 si cauti si tu un liceu care sa fie de cel mult 5, 5.
De intrat la liceu, oricum intri, chiar daca nu ai luat peste 5 la capacitate, dar nu intri la unul bun.

| maria6 a răspuns (pentru GoLoveYourself):

Nu se mai face media in acest mod. Valoreaza 75% media de la examen. Adica 4x3+7/=4,75

| neutrino a răspuns:

Din pacate, toata lumea va intra iarasi la liceu.

| maria6 a răspuns:

Romii au locuri rezervate, poti intra daca nu are un alt rom o medie mai mare decat tine.

| PSP explică (pentru maria6):

Deci, chiar daca iau sub 5 la examenul national?

| maria6 a răspuns (pentru PSP):

Da, daca nu ti-o ia altul inante. Conteaza si mediile din gimnaziu