Ginkobiloba si rozmarin ajuta la memorare. Iau mereu in sesiuni si inainte de bac am facut o cura cu pastile cu ginko si rozmarin (numite "minte brici") si foarte mult ceai de ginko (gasesti la naturisti cutia cu frunze sau plicuri, recomand frunze intregi nu in plicuri ca mi se par mai puternice si costa 5 lei cutia). In sesiune, cand in 3 saptamani trebuie sa inveti tot ce nu ai invatat pe parcursul semestrului (si la facultate nu se prea invata in timpul semestrului), imi faceam cate 2 litrii de ceai de ginko pe zi si stateam 6-7 ore si invatam. Vei simti efectul daca bei mult deoarece iti creste puterea de concentrare si te face mai alert. (cred ca are si cofeina si asta ajuta in acest sens). Exista si cazuri in care nu e ok deoarece iti dilata vasele de sange si iti fluidizeaza sangele asa ca daca ai sa zicem hemofilie e periculos.
Afinele ajuta la concentrare, daca iei un mic dejun bogat in afine in dimineata in care ai examenul.
Desigur, toate astea sunt doar un mic +, tot trebuie sa stai si sa inveti, nu te astepta sa iei un supliment si sa citesti o singura data ceea ce ai de invatat si sa iti ramana totul in minte. Pentru mine aceste suplimente au fost plusul care, pe langa multa munca, m-a ajutat sa iau 10 la una din materiile de bac.
S3xyDr3am întreabă:
Curiosul999 întreabă: