| Rangelov a întrebat:

Am nevoie de ajutor! Am probleme mari la romana si dau bacu' la anu'. Am luat 3, 30 la simulare si nu stiu cum sa inteleg din acele carti ca tot ma chinuiesc. Am incercat spre exemplu sa citesc Ion si nu inteleg nimic, are o gramada de cuvinte necunoscute. Vreau sa ma apuc de invat, dar nu stiu cum sa invat. Nu stiu ce sa scriu la caracterizari, nu stiu aproape nimic. Sfaturi?

4 răspunsuri:
| Zaygon a răspuns:

Pe unde ai umblat in astia 11 ani de scoala? Inteleg ca sunt cuvinte necunoscute in caracterizari dar in roman? Pe bun e acum. Pune mana si citeste si unde nu stii un cuvant foloseste dex-ul. Nu stiu cum de v-a trcut pana in clasa a 11-a in halul asta.

| UnicornulInvizibilRoz a răspuns:

Salut! Dacă chiar îți dorești să iei BAC-ul, poți căuta pe net niște materiale mai ușoare. Bănuiesc că nu vrei să iei 10, ci o notă de trecere. Aceste materiale ar fi perfecte pentru tine: http://olx.ro/......6KqEQ.html
La ce profil ești? În curând vor publica și materialele pentru istorie și geografie.

| Elena_Alexandra_Ell_M_1997 a răspuns:

Ca sa inveti mai usor pune cuvintele cheie adica cele importante intr-o melodie pe care o tii minte si pune acele cuvinte cheie sa rimeze.

| Marianasd91 a răspuns:

Daca te uit pe subiectete de la partea a 3-a o sa vezi ca la toate se cer anumite cerinte: tema, incipit, final, titlu etc. Iar la caracterizari pe langa astea se mai cere de obicei trasaturi ale personajului prin 2-3 secvente. Deci la fiecare comentariu invata chestiile astea + un pic din caracterizare. Scrie-le pe foi (maxim 3 pagini) si e mult mai usor.