Baremul de corectare il ai aici:
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/......bar-05.pdf
Tu stii cel mai bine ce ai scris si ce nu in eseu, deci, iti poti calcula de unul singur cate puncte iti vor scade. (in jur de 15p, dupa parerea mea)
Nu, sub cerinta scria detaliat ce trebuie sa contina eseul (doar 4 chestii):actiune, conflict, subiect, modalitati de caracterizare, relatii spatiale si temporale
Nu ce? Nu o sa fiu depunctat?/Nu o sa se ia in considerare pentru ca nu am fost pe subiect?
Despunctat vei fi, acum cu cat nu stiu, pentru ca ei nu pun puncte la intamplare ci respecta un barem foarte clar. In demonstratie era mai mult povestirea decat o caracterizare a lui Ilie Moromete, iar definitia romanului nu se puncteaza. S-ar putea sa se puncteze tema, conflictele si alte lucruri care se refera la el. Oricum vei lua destul de mult, zic eu.
Sper depunctat sa fiu, am inteles de la o profesoara de romana ca nu o sa se ia in considerare pentru ca nu a fost pe subiect! Dar de fapt a fost ca am scris "Ilie Moromete este personajul principal bla bla...";" Ca la sf primului volum din barbatul ironic devine un chip de lut ars"; si citatul de la sfarsit atunci cand moare "Domnule." Sper macar 15 puncte sa iau si sunt multumit. cu toate ca am abordat efectiv subiectul!
Am scris aproape 3(fara cateva randuri). Banuiesc ca maxim n-am cum sa iau dar poate sa imi da mai putin de 20?