| Virk a întrebat:

Am o intrebare. Miercuri am fost si am dat probele de aptitudini la un liceu Teologic si am luat nota 8 la probe. Faza e ca nu stiu cat trebuie sa iau la Capacitatea din a 8-a. Am cautat si pe net si nu scrie nota. am intrebat si direcotrul scolii si a zis ca sa nu imi fac griji pentru asta. Dar eu tot ma tem daca voi lua nota mica si nu intru acolo? Ce ar trebui sa fac?

5 răspunsuri:
| Lioana a răspuns:

Tot ce poti sa faci e sa te pregatesti cat poti de bine pentru examenul de Evaluare Nationala. Invata cum sa faci argumentarile fiecarui gen la romana si sa stii sa faci analiza gramaticala. La matematica fa-ti o lista cu formulele importante (arii, volume si altele) si invata-le.

| Lioana a răspuns:

Totuși de unde știi tu că ai luat 8 la probe? fiindcă doar mâine se afișează rezultatele la probele de aptitudini.

| Virk explică (pentru Lioana):

Pai vinerea le-am dat si ni le-a zis in aceeasi zii la ora 15:00 notele.

| Lioana a răspuns (pentru Virk):

In fine. Oficial s-au afișat marți 22 mai la toate liceele vocaționale.

| Lioana a răspuns:

Formula de calcul a Mediei Finale de Admitere in cazul liceelor teologice este urmatoarea:
Media Finală de Admitere =(Medie probe aptitudini + 3 x Medie Admitere) : 4
Unde Media de Admitere se calculează așa:
Medie Admitere = (Media generală a claselor V-VIII + 4 x Medie Evaluare Nationala) : 5
Deci cel mai mult contează Evaluarea Națională.
Intereseaza-te la liceu cu ce medie s-a intrat anul trecut și vei putea estima cam de ce notă vei avea nevoie la EN.
Totuși dacă ți s-ar spus sa nu-ți faci probleme poate nu se ocupă toate locurile și atunci poți intra cu orice medie.