Eu am venit sa invat in Italia, nu Franta, dar cum este la fel o tara straina ma gandeam ca poate iti pot fi de ajutor.
Cand m-am incris la scoala era vorba sa dau un test de limba italiana, pentru ca nu stiau in ce an de liceu sa ma inscrie( aici sunt 5 ani de liceu). Daca dadeam bine testul, ar fi trebuit sa ma incrie in anul care trebuia sa il urmez, daca nu trebuia sa raman cu un an in urma ca sa invat limba.
Asta a fost situatia mea: teste de limba italiana. Cat despre competente, nu stiu, nu am dat nici un test, pentru ca am avut media mai sus de 9, dar probabil nu se da nici daca o ai mai jos.
Stii, depinde si cati ani ani, adica daca esti in ultimii ani de liceu ar trebui sa dai unele teste pentru ca e mai greu. Nu stiu in Franta, dar aici sunt si alte discipline pe care acasa nu le faceam, cum ar fi epica sau latina.
Daca trebuie sa pleci in Franta, nu iti face griji, trebuie doar sa invati limba ( eu spre exemplu urasc franceza, mi se pare complicata, in special gramatica).
Bafta!
Daca ai fi stiut ceva despre transferul intr-o tara in alta...se da examenul de competenta la orice
Cu gramatica ai zis bine chiar este complicat, insa am putin noroc ca cunosc cit de cit franceza... Dar cel mai mult imi fac griji sa nu am de dat si un test la mate in fraceza ca nu prea o am bine cu matematica ((( cind te-ai dus ai dat documentele in citeva scoli sau ai ales o anumita scoala si te-a ales din prima?
Phaaa..nu as zice ca la orice eu stiu doar de mate si la limba de stat... tocmai de asta si intreb ca sa ma mai informez. o_O
Am ales o anumita scoala, pentru ca avea mai multe avantaje pentru mine.
1. Casa e aproape de scoala
2. Daca vrei sa schimbi profilul se face destul de usor, fara multe complicatii
3. Era una din putinele scoli care avea ca profil stiinte aplicate( profilul meu)
Diferenta cu altele era ca nu avea latina sau greaca. Ma gandeam la faptul ca am de invatat italiana(care la inceputul anului stiam doar a saluta )si am renuntat la ideea de a invata alte limbi.
Cat despre faptul cu alesul stiam ca voi fi acceptata pentru ca am avut media 10 anul trecut (nu ma laud, doar ca este o chestie care a contat pentru inscriere) si apoi am fost la niste concursuri nationale si internationale de biologie, chimie si fizica si am luat argintul(biologie, international) locul 1 (fizica, concurs intre cateva orase), locul 4(fizica, national) locul 1 (chimie, concurs intre cateva orase). La profilul meu se face multa biologie 5 ore pe saptamana, deci a contat destul chestia asta.La fel si celelalta discipline.
Despre matematica, nu cred ca vei face un test. Eu am facut teste la inceputul anului, dar nu erau de acceptare, erau de la profesorii noi care nu stiau cu ce sa inceapa anul, dar asta e alta poveste.
Apropo nu iti face griji! Va fi totul bine, adica eu am inceput anul nu foarte bine, dar era din cauza ca nu stiam italiana. Tu ai spus ca te descurci cu franceza, deci e ok
Este exact situatia mea. Anul trecut am terminat si eu a 9-a si am venit aici.
Eu nu am dat teste de admitere, poate si din cauza situatiei mele scolare buna. Daca spui ca ai media maricica atunci nu cred ca vei da teste. Dar aici mai apare o chestie: tu te duci in Franta. Oricum sa speram ca e la fel ca la mine