| Curiosul999 a întrebat:

Salut am o mare dilema...ce sisteme de operare se foloseau înainte de 89 și de apariția Windows si MD-OS? De exemplu în anii 40' 50' ce sisteme de operare se foloseau? Dar în anii 1901-1920? si in anii 1890? Da știu că pare exagerat dar ținând cont că primul motor a apărut în 1712 deci se foloseau sisteme de operare altfel cum puteau merge 2 trenuri pe rate feronerie X, Y fără să se izbească? Normal că erau operate de sisteme de operare

7 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Creierul uman.

| relian a răspuns:

In anii 40-50 ce spui nu erau sisteme de operatre.In 1901 glumesti laughing
Ce legatura are un motor cu prefectura. Motorul functioneaza cu programe? Motorul functioneaza folosind curent electric, sau carbuni daca ne referim la cele antice, ori motorina aia e tot, nu are absolut deloc nevoie de programe de calculator, de pe unde le mai scoti, sau ce ai citit de te-a bagat in ceata asa de rau?

Cum puteau merge 2 trenuri pe rute feroviare, fara sa se izbeasca laughing dar de telefoane nu ai auzit, de telegraf nu ai auzit?
Asa mergeau, din gara in gara exista telegraf, cand trecea trenul pe la respectiva gara, telegrafistul transmitea garii urmatoare, iar treburile nu circulau ca si masinile asa unul dupa altul, sa spui ca nu era timp sa se gestioneze.
Trenurile si astazi merg tot asa rar, nu vad ce problema ar fi fost de trebuia neaparat computer si programe de operare.

Trecea trenul prin gara mea, eu iti telegrafiam tie, tu stiai in cit timp ajunge la tine, stiai de la gara din partea opusa daca vine alt tren si stiai pe ce linie sa le pui, semnalizai treului, sau il treceai pe stii si eu ce linie.

Astea is chestii de nivel gradinita, nu vad in asta o intrebare.Aia da trenurile erau operate de sisteme de operare, asa este ai dreptate, era un fochist care baga carbuni in cazan si altul care manevra trenu, astea erau sisteme de operare ale acelui tren sau motor laughing lucru manual si vizual, inainte de intrare in gara vedeai semnale si stiai ce trebuie sa faci, incetineai ca oricum urma sa opresti in gara.

Daca un tren ajungea in gara si altul era pe traseu, el astepta sa soseasca acel tren, totul se facea cum am spus manual de catre oamenii, ei erau sistemele de operare.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Abacul

| mihai69 a răspuns:

Sistem de operare se folosește la calculatoare.
Cum primul calculator electronic a apărut prin anii 1940, e clar că înainte nu se folosea niciun fel.
După aia... La început, cod mașină pe cartele sau benzi perforate.

| johnnny123 a răspuns:

Bine că nu întrebi ce software de grafică 3D s-a folosit pentru proiectarea piramidelor.

| Frank51 a răspuns:

Bârfa.

| RAY a răspuns:

Windows 1712 si pana in prezent windows 2024