| Curiosul999 a întrebat:

Salut am o mare dilema de ceva timp in grupul meu de prieteni (unde logic ca sunt si fete si baieti ) tot aud fetele vorbind ca se simt rau SI ca "sunt pe ciclu" adică din ce cunosc eu asta înseamnă menstruație dar ce nu am inteles este ce face acest ciclu adică mai exact o femeie poate ramâne insarcinata doar cand e acel ciclu? cat durează el in medie? Mai mult de 4 zile? Ce înseamnă ciclu menstrual neregulat dar regulat? Cand apare la Cati ani? Ce se întâmplă în acele zile la femei? Eu nu cunosc aceste detalii deoarece ai mei nu vorbesc cu mine despre lucruri dintrastea cer scuze daca am greșit categoria

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da și în search pe google puteai sa dai

| prietenaingrijorata02 a răspuns:

Salut! E o întrebare validă, și e bine că vrei să înțelegi mai multe despre asta.
"Ciclul menstrual" este un proces natural prin care trece corpul unei femei pentru a se pregăti de o posibilă sarcină. Ciclul durează, în general, între 28 și 35 de zile, dar poate varia destul de mult de la o persoană la alta. Prima menstruație apare, de obicei, între 10 și 15 ani, dar și aici vârsta poate varia.
Menstruația (sau "ciclul") este perioada în care corpul elimină stratul de mucoasă al uterului, iar acest lucru durează în general între 3 și 7 zile. În această perioadă, femeile pot avea dureri, crampe și alte simptome precum oboseală, schimbări de dispoziție și sensibilitate. Aceste simptome se numesc sindrom premenstrual (PMS).
Legat de sarcină: o femeie poate rămâne însărcinată doar în anumite zile din ciclu, în timpul ovulației, care are loc aproximativ la mijlocul ciclului (în jurul zilei 14 într-un ciclu de 28 de zile). Ovulația este perioada în care un ovul este eliberat din ovare și poate fi fecundat.

Un ciclu "neregulat" înseamnă că durata și simptomele variază foarte mult de la o lună la alta, în timp ce un ciclu "regulat" este unul predictibil.

Sper că asta ajută și te lămurește un pic!

| Curiosul999 explică (pentru prietenaingrijorata02):

Ok mulțumesc ca mai lămurit seara frumoasahappywinking