| Curiosul999 a întrebat:

Salut am o mare dilema numele de ANDROID vine de la inginerul Andy Rubyn?

6 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Nu.

| Curiosul999 explică (pentru mihai69):

Păi eu am găsit asta pe internet "Literal, termenul „Android" datează încă din 1863 cu referire la roboții de jucărie în miniatură asemănătoare oamenilor. Termenul Android a fost folosit într-un mod mai definit de autorul francez Auguste Villiers. De asemenea, s-ar putea să vă amintiți că George Lucas a venit cu cuvântul „droid" pentru filmul original Star Wars.
Dar nu de aici provine numele Android. De fapt, este foarte simplu, numele Android vine de fapt de la numele fondatorului său Andy Rubin. Majoritatea oamenilor nu știu că Andy Rubin și-a primit porecla „Android" de la colegii săi de la Apple. Ai citit corect – Andy Rubin a lucrat pentru Apple înainte de a funda Danger și Android Inc. Rubin este creditat că este „părintele Android". El a fost implicat anterior în crearea telefonului Sidecick, precum și în Danger - o companie care a fost dacă nu știi nu mai răspunde nu mi-ai putut oferi un răspuns concret doar aberații ca aia de dau review-uri pe anumite site-uri de genul "Nu recomandat" fără a spune de ce nu recomanda așa ești și tu nu vreau să te superi vreau doar să înțelegi că nu e frumos sa scrii doar "Nu" sau "Da" trebuie sa și argumentăm de ce happy seara frumoasa îți doresc pupici happy happy happy

| mihai69 a răspuns (pentru Curiosul999):

După cum vezi, atât @NLS cât și citatul postat de tine spun la fwl ca mine: numele „android" NU provine de la inginerul A. R.
Restul sunt detalii; întrebarea ta necesita doar un răspuns simplu, da/nu.
Pe care ți l-am și oferit.

| relian a răspuns:

Cuvintul android vine din greaca fiind format din 2 cuvinte
-Andros = om, barbat
-Eidos = Aspect, forma
In latina a fost folosit termenul "androides' care inseamna o fiinta cu aspect de om, nu om, ceva asemanator cu omul.

Mai tirziu cand a inceput construirea de roboti, undeva prin secolul 18, s-a dat acest nume acestor roboti, folosind cuvintele din greaca si latina.
In 1769 cineva a construit un robot cu aspect de om care juca sah.

Numele de android, sau acest cuvint, pentru ca este un cuvint si nu nume, vine din greaca si latina, cum am spus mai sus, nu are legatura cu peste prajit asta ce arati tu, in intrebare.
Faptul ca acest individ a facut o firma care se numea Android, acest nume in cazul firmei, vine tot de la cuvintul grecesc, sau latin, nu deriva din numele lui.

Si daca l-ar fi poreclit colegii Android, acest cuvind tot din greaca vine, aia stiau ce inseamna android, si lau poreclit pe individ asa, adica omul robot ceva genul asta.

Sistemul de operare Android vine de la firma ce o facuse si se numea Android Inc.

Aceste informatii le gasesti pe internet.Am observat ca deja ai bagat plingere laughing te-ai plins printr-o intrebare, ce webiste este asta, ca esti luat la misto, bla bla iti iei jucariile si pleci laughing

Daca esti la gradinita deocamdata, te intelegem, dar este in regula, poti sa iti iei jucariile si sa pleci.
Pe aici sa nu fii luat peste picior, trebuie sa pui intrebari la care nu gasesti raspuns pe goole si pe net in general, sau la care exista raspunsuri dar complicate si nu multi le pot pricepe.

Sa vii si sa intrebi daca poti sa mergi la baie laughing sau cum comunicau trenurile intre ele, ori avioanele la inceput, aceste informatii le gasesti pe net foarte usor, ca urmare cine iti raspunde o face sa te ia la rost intr-un fel, ca nu esti in stare sa gasesti informatii f simple pe google.

De aia ai internet, de aia ai telefoane, calculatoare, invata sa le folosesti, nu la orice hai repede la dna invatatoare de la gradinita laughing invata sa te descurci singur, cel putin pentru chestii simnple la care si doar daca gindesti nitel iti poti da seama cum se fac, fara sa mai cauti.
Ai o mare dilema laughing dar cei atit de nemaipomenit la acest cuvint Android? Era ceva ce neaparat trebuia sa stii, sau ce? Asa sunt multe cuvinte la care nu le stie mai nimeni de unde vin ce inseamna, dar ce am face daca am stat sa cautam toti sensul unor cuvinte, sau originea lor.
Stiu cei care se ocupa, lingvistii, profesorii, noi aveam dictionare, cautam acolo si aflam daca chiar intereseaza pe careva.
Tu de ce nu ai cautat in dictionar cuvintul asta android? Este si dictionar online, invata sa folosesti netu si in afara de Fb, TPU si barfe, asa inveti, daca mereu iti arata altii, niciodata no sa inveti tu singur.

| gabicoo a răspuns:

Andy Rubyn este unul dintre cei trei fondatori ai companiei și el a numit sistemul de operare astfel. S-a inspirat din literatură.

| NLS a răspuns:

Termenul „Android" provine din cuvântul grecesc „androides", care înseamnă "om" sau „bărbat".
În contextul tehnologiei, se referă la un robot care seamănă cu o ființă umană si e construit ca una (adica are modelat sistemul locomotor in mod asemanator, cu aceleasi articulatii, etc).

Numele a fost ales pentru a reflecta obiectivul sistemului de operare de a crea o platformă care să poată rula pe diferite dispozitive, la fel cum un robot asemănător omului ar putea funcționa în diferite medii.

Numele subliniază versatilitatea și adaptabilitatea sistemului, aliniindu-se ideii unui asistent robotic care poate îndeplini sarcini și interacționa cu utilizatorii într-un mod asemănător celui uman.