La ciclurile incarcare-descarcare sunt reactii chimice de oxidare/reducere pe anot/catod https://www.iflowpower.com/......ttenuation
Pentru ca uzura morala planificata si consumerism. Google it.Baietii respectivi n-ar mai face niciun profit daca toti am avea telefoane care tin ani buni.
Într-o baterie modernă procesul de încărcare descărcare este orice numai nu simplu. Uzura în mare parte se întâmplă la nivel chimic, din cauza schimbărilor periodice de tensiune. Nu știu să-ți zic exact ce fel de atomi și electroni se uzează sau ce fel de reacție chimică produce uzura specifică bateriilor, dar bănuiala mea este că materialele care rețin energia își pierd din proprietăți.
O viață au și ele, e perfect normal să se defecteze odată cu trecerea timpului, că dacă stai să te gândești o țâră, și roboții se mai scurtcircuitează din când în când, la fel ca și-n cazul gadget-urilor
De ce pierde din sănătate într-un interval așa de scurt? Nici măcar 24 de luni asta daca chiar așa e și nu o are mai de mult schimbată...