| Lightdark a întrebat:

Salut am o mare nedumerire deci de ce bateriile se UZEAZĂ? adică procesul de încărcare /descărcare ar trebui sa fie unul destul de simplu și să o poți folosi la infinit totuși de ce apare uzura? Adică un coleg de al meu are un telefon foarte foarte foarte performant iPhone X și cu toate acestea bateria are sănătate 80% de ce? Și a mai fost schimbată odată anul trecut cică de ce pierde din sănătate?

Răspuns Câştigător
| Alexm333 a răspuns:

La ciclurile incarcare-descarcare sunt reactii chimice de oxidare/reducere pe anot/catod https://www.iflowpower.com/......ttenuation

12 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Pentru ca uzura morala planificata si consumerism. Google it.Baietii respectivi n-ar mai face niciun profit daca toti am avea telefoane care tin ani buni.

| Frank51 a răspuns:

Într-o baterie modernă procesul de încărcare descărcare este orice numai nu simplu. Uzura în mare parte se întâmplă la nivel chimic, din cauza schimbărilor periodice de tensiune. Nu știu să-ți zic exact ce fel de atomi și electroni se uzează sau ce fel de reacție chimică produce uzura specifică bateriilor, dar bănuiala mea este că materialele care rețin energia își pierd din proprietăți.

| ReddY25 a răspuns:

O viață au și ele, e perfect normal să se defecteze odată cu trecerea timpului, că dacă stai să te gândești o țâră, și roboții se mai scurtcircuitează din când în când, la fel ca și-n cazul gadget-urilor

| Dismally a răspuns:

Ce lucruri cunosti tu pe care le poti folosi la infinit fara sa se uzeze?

| Lightdark explică (pentru Dismally):

La multi ani! Corăbiile de exemplu cele comerciale din Spania din anul 1 anunțe de Hristos și și acum sunt întregi la muzeele de istorie.

| Dismally a răspuns (pentru Lightdark):

Sunt folosite la navigatie si acum, sau sunt inchise intr-un muzeu si conservate acolo departe de apa, vant si alte elemente care le-ar putea distruge? big grin

Teoretic ar putea fi utilizabile și acum practic....nu prea dar oricum au funcționat pe apa sute de ani de zile laughing

| Dismally a răspuns (pentru Lightdark):

Nu au functionat sute de ani, au functionat cu sute de ani in urma, e o mare diferenta big grin

laughing laughing) laughing) exact mai corect au funcționat sute de ani poicu cu sute de ani in urmă

Mă scuzi de greșeala făcută mai corect s-ar spune au funcționat sute de ani poate cu sute de ani in urma și Arca lui Noe a stat 12 ani am impresia pe ocean și în al 12 lea an a trimis un porumbel de 12 ori și în luna a 12 sa întors cu o creangă de brad in cioc

Desigur asta e doar o presupusă legenda adică are și un sâmbure de adevăr dar în realitate altfel stau lucrurile oricum navigatori portughezi stăteau cu lunile pe mare să pescuiască adică gen din asta trăiau...

| Lightdark explică:

De ce pierde din sănătate într-un interval așa de scurt? Nici măcar 24 de luni asta daca chiar așa e și nu o are mai de mult schimbată...

Întrebări similare