Incearca sa retii in linii mari datele de acolo, scrie-le atunci cand le inveti, si o sa vezi ca le retii mult mai bine. Incearca si cu memoplus in acelasi timp.
Asta cam asa este, am facut asa si tin minte perfect, invat lectie din prima asa, am vazut la istorie ca am reusit sa invat o lectie in felu asta
Cam 7 30 si ceva nu mai stiu sigur. da-mi un sfat te rog daca stii ce sa fac te rog
Bla bla bla. am citit primele 3 randuri. din editia tl, dr.
ok. asociaza chestiile de invatat cu ceva ce iti este usor de memorat. fa-ti schite, scheme si retine-le pe alea. daca legi materia de ceva personal si scriind-o vei memora mult mai mult decat daca o citesti de 10 ori.
eu asa am facut si am invatat carti de 300+ pagini de drept. ia mult timp pana faci schemele si pana inveti metoda mai usoara pentru tine cum sa le faci, cum sa sintetizezi, dar efectul este parfum. nu mai uiti materia respectiva nici in 3-5 ani
Salut,ce ai facut la BAC...Eu retin cate ceva si din ora, dar cand dau teze/testari a doua zi scriu pe o foaie alba tot ce e mai important din lectia care ne zice profesorul. Si in pauze scot foaia din geanta si mai ma uit peste ea 5-10 minute. La inceput e greu, dar cand iti mai aduci aminte e si mai bine. Eu o sa dau BAC la: Romana, Istorie si Geografie(cred), si mereu cand dau teste iau la toate peste 6-7, doar ca Romana nu imi place, timp de 10 ani am avut tot felul de profi de Romana dementi care nu stiau sa explice, dar na. Si de atunci mie sila de Romana, imi place foarte mult Istoria e frumoasa si grea, la mine e greu cu secolele si anii in care au domnit cutarescu.La Geografie e de 100 de ori mai greu, trebuie sa retii fiecare tara/capitata/unde e localizata. Daca ai luat BAC' iti urez numai bine, daca nu tot iti urez numai bine, si poate data viitoare il iei din prima. Salut, si spor la facultate