anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o mare problema, trebuie sa dau BAC-u, si problema e ca oricat as invata nu am tinere de minte, la romana fac pregatire in particular si inteleg cum imi explica profu respectiv. Da la celelalte(nu dau la mate), la istorie si geografie nu stiu cum fac sa invat ca oricat as invata o lectie sau 2 dupa 2 sau 3 zile uit ceea ce invat, am incercat diferite metode de invatat. O sa spuneti ca tocesc intruna ca prostu, da nu fac asa, si nu am tinere de minte, ce sa fac ca mai e mai putin de o saptamana si dau BAC-u?
Mie imi este frica sa nu cumva sa nu iau BAC-u ca dupa aia apar probleme si sunt stresat de gandu ca nu am luat BAC-u.
Problemele care mi se pot intampla pot fi urmatoarele: taicamiu(are asa o gandire mai de comunist) o sa ma bata la cap sa invat toata vara si cand cineva ma bate la cap ma streseaza si nu mai pot invata nici daca vreau dar nu ma intelege cand ii zic asta, o fac pe bunica mea de ras care a fost profesoara la viata ei si fosta colega cu cativa profesori de ai mei. A doua problema e ca toti o sa rada de mine eu cu bunica fosta profesoara sa nu iau BAC-u si a treia problema care e cea mai MARE e ca eu sunt indragostit pana peste cap de o fata care mi-a zis ca daca nu iau BAC-u nu mai are ce vorbi cu mine si eu pe fata aia nu stiu cum am ajuns sa o iubesc fara sa vreau dar mi-e frica sa-i zic in fata dar ea stie asta asa o sa sufar ca idiotucrying. Va rog eu dati-mi un sfat cum sa fac? Sunt distrus, nu mai stiu ce sa fac. Multi imi zic sa iau pastile de tinere de minte dar alea nu ma ajuta cu nimic ca am incercat. Va rog dati-mi un sfat sau cevacrying, cel mai frica e sa nu o pierd pe fata aia ca suntem prieteni buni (nu suntem combinati) si e ca si cum as pierde ceva de valoare daca ea nu o sa mai vorbeasca cu mine. Asa a fost si la simulari cand am luat media la toate 5, 91, ea zicea ca nu mai vorbeste cu mine daca nu iau 6 la toate si o saptamana ma ignorat total pana a aflat ca sau corectat in bataie de joc alea, eu m-am simtit ca si cum as pierde pe cineva drag(multi nu stiu ce simt eu dar nu doresc nici la cel mai mare dusman al meu sa sufere din cauza asta, multi o sa ma judece gresit dar numai Dumnezeu stie ce e in sufletul meu).

Răspuns Câştigător
| StefanChriss a răspuns:

Incearca sa retii in linii mari datele de acolo, scrie-le atunci cand le inveti, si o sa vezi ca le retii mult mai bine. Incearca si cu memoplus in acelasi timp.

| Hutzy95 a răspuns (pentru StefanChriss):

Asta cam asa este, am facut asa si tin minte perfect, invat lectie din prima asa, am vazut la istorie ca am reusit sa invat o lectie in felu asta

7 răspunsuri:
| ovidasmihai a răspuns:

Ce medie ai pe cei 4 ani de liceu?

| Hutzy95 a răspuns (pentru ovidasmihai):

Cam 7 30 si ceva nu mai stiu sigur. da-mi un sfat te rog daca stii ce sa fac te rog

| JohnnyBi a răspuns:

Bla bla bla. am citit primele 3 randuri. din editia tl, dr.

ok. asociaza chestiile de invatat cu ceva ce iti este usor de memorat. fa-ti schite, scheme si retine-le pe alea. daca legi materia de ceva personal si scriind-o vei memora mult mai mult decat daca o citesti de 10 ori.

eu asa am facut si am invatat carti de 300+ pagini de drept. ia mult timp pana faci schemele si pana inveti metoda mai usoara pentru tine cum sa le faci, cum sa sintetizezi, dar efectul este parfum. nu mai uiti materia respectiva nici in 3-5 ani

| BJK1903 a răspuns:

Salut,ce ai facut la BAC...Eu retin cate ceva si din ora, dar cand dau teze/testari a doua zi scriu pe o foaie alba tot ce e mai important din lectia care ne zice profesorul. Si in pauze scot foaia din geanta si mai ma uit peste ea 5-10 minute. La inceput e greu, dar cand iti mai aduci aminte e si mai bine. Eu o sa dau BAC la: Romana, Istorie si Geografie(cred), si mereu cand dau teste iau la toate peste 6-7, doar ca Romana nu imi place, timp de 10 ani am avut tot felul de profi de Romana dementi care nu stiau sa explice, dar na. Si de atunci mie sila de Romana, imi place foarte mult Istoria e frumoasa si grea, la mine e greu cu secolele si anii in care au domnit cutarescu.La Geografie e de 100 de ori mai greu, trebuie sa retii fiecare tara/capitata/unde e localizata. Daca ai luat BAC' iti urez numai bine, daca nu tot iti urez numai bine, si poate data viitoare il iei din prima. Salut, si spor la facultate happy

Răspuns utilizator avertizat
| Hutzy95 a răspuns:

L-am luat in iulie 2014, acum studiez la facultatea de teologie