| ctodirica a întrebat:

Am o nedumerire, te ajuta cu ceva un premiu luat la olimpiada nationla de istorie, in cadrul admiterii la o facultate?

5 răspunsuri:
| zdrangoi a răspuns:

Nu se iau in considerare decat premiile internationale.
Poti intra fara admitere.
Dar din moment ce esti laureat la o olimpiada nationala, in cazul tau la istorie, iti mai faci probleme daca dai la facultatea de istorie?
In mod normal intri zbârnaind!

| ThePoet a răspuns:

Sa sti ca s-ar putea, dar depinde de facultate. Adica la unele se stipuleaza in regulamentul de admitere daca face vreo diferenta sau nu. Din ce am inteles parca la Cluj au fost admisi direct la buget niste olimpici la istorie, la drept, dar diploma trebuie mai mult ca sigur sa fie din acelasi an cu cel in care te inscri la faculta.

| DayByDay a răspuns:

Da, e posibil sa fii admisa la facultate fara admitere, sa ai locul asigurat. Desigur, depinde si de facultate.

| captainwilmhosenfeld a răspuns:

Cam tarziu dar vazusem intrebarea ta. Am certitudiunea si poti verifica pe site-ul http://www.lumina.org/ro/ sau universitatea de sud-est lumina ca daca ai un premiu la o faza judeteana sau nationala esti exceptat de la admitere si de la taxa de 1000 de euro si ti se va oferi o bursa in valoare de 5000 de lei anual. Asta depinde de valoarea premiului si daca te vei duce pe sectia de diplomatie securitate, drept nu poti cu olimpiada de istorie sa intri la sud est lumina la informatica ci doar pe filierele axate pe uman. Am raspuns la aceasta intrebare intrucat si eu voiam sa intru la o facultate cu profil de istorie si am vazut ca la majoritatatea facultatilor esti exceptat de la admitere. Bafta

| Jackson_Andreas_1997 a răspuns:

Din pacate nu se ia in considerare sad