Amândoi dăm la anul Evaluarea Națională. Contează (cel puțin anul ăsta că cine știe ce mai inventează politicienii)anul ăsta mai mult media de la examen (75%)
Cam așa se va calcula media de admitere(repet anul ăsta)
''MA = ( ABS + 3 EN ) / 4
unde:
MA = media de admitere.
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenții clasei a VIII-a''
Cred că ar trebui să te apuci de învățat.M-am uitat peste simulări și acolo unde aveam predată materia era ușor. Dacă ai vreo problemă mă poți contacta și ca să intri la un liceu bun trebuie să ai media de admitere mare.La ce profil vrei să te duci?
Bună!
"Calculul mediei de admitere
utilizate pentru admiterea în învățământul liceal
pentru anul școlar 2014-2015 :
1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.
2. Calculul mediei de admitere se face astfel:
MA = ( ABS + 3 EN ) / 4
unde:
MA = media de admitere.
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenții clasei a VIII-a" - SURSA = Anexa 2 din Ordinul 4925/29.08.13 - vezi linkul :
edu.ro/index.php?module=uploads&func=download&fileId=18352
Începând cu Evaluarea Naţională 2015, pentru a te înscrie la liceu, TREBUIE să ai MINIM 5 la fiecare probă de la Evaluare ( Română & Matematică ) - vezi linkul :
http://www.gandul.info/......5-11490588
http://www.hotnews.ro/......imum-5.htm
Toate cele bune.
Anul asta comteaza mai mult notele la capacitate. Asa ca invata bine la amandoua disciplinele de examen ca sa-ti creasca sansele de intrare la un liceu bun.
In primul rand nu se mai numeste capacitate, acum e evaluare nationala.
In al doilea rand intri la liceu si cu 4, e drept nu la un liceu bun
In al treilea rand invata sa scrii corect romaneste. Testeaza romana mai mult.
Bafta!
Da, conteaza media care iti iese la final, daca ai media 5-8 buna, si iei la una din alea doua nota mare o sa se compenseze
BraiRotSkibidi întreabă: