| 24msdf a întrebat:

Am o nelamurire, sunt in clasa VII si la anul o sa dau capacitatea, si daca o sa i-am o nota mare la romana si una mica sa la matematica sau invers, o sa pot sa intru la un liceu, fiindca as dori sa intru la un liceu bun, si nu inteleg. Dau funda big grin

Răspuns Câştigător
| zurick a răspuns:

Amândoi dăm la anul Evaluarea Națională. Contează (cel puțin anul ăsta că cine știe ce mai inventează politicienii)anul ăsta mai mult media de la examen (75%)
Cam așa se va calcula media de admitere(repet anul ăsta)
''MA = ( ABS + 3 EN ) / 4
unde:
MA = media de admitere.
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenții clasei a VIII-a''
Cred că ar trebui să te apuci de învățat.M-am uitat peste simulări și acolo unde aveam predată materia era ușor. Dacă ai vreo problemă mă poți contacta și ca să intri la un liceu bun trebuie să ai media de admitere mare.La ce profil vrei să te duci?

6 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

"Calculul mediei de admitere
utilizate pentru admiterea în învățământul liceal
pentru anul școlar 2014-2015 :

1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

2. Calculul mediei de admitere se face astfel:

MA = ( ABS + 3 EN ) / 4

unde:
MA = media de admitere.
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenții clasei a VIII-a" - SURSA = Anexa 2 din Ordinul 4925/29.08.13 - vezi linkul :
edu.ro/index.php?module=uploads&func=download&fileId=18352

Începând cu Evaluarea Naţională 2015, pentru a te înscrie la liceu, TREBUIE să ai MINIM 5 la fiecare probă de la Evaluare ( Română & Matematică ) - vezi linkul :
http://www.gandul.info/......5-11490588

http://www.hotnews.ro/......imum-5.htm

Toate cele bune.

| ElenaSA a răspuns:

Anul asta comteaza mai mult notele la capacitate. Asa ca invata bine la amandoua disciplinele de examen ca sa-ti creasca sansele de intrare la un liceu bun.

| CartoonN a răspuns:

In primul rand nu se mai numeste capacitate, acum e evaluare nationala.
In al doilea rand intri la liceu si cu 4, e drept nu la un liceu bun
In al treilea rand invata sa scrii corect romaneste. Testeaza romana mai mult.
Bafta!

| 24msdf explică (pentru CartoonN):

Imi pare rau daca tu crezi ca am scris gresit, si poate tu nu poti citi corect ( asta este greseala ta ) si desigur ca nu puteam spune "... o sa dau CAPACITATE ". Desigur ca articolul "a " trebuia pus acolo, asa ca ti-as recomanda o carte de clasa I sa inveti sa citesti corect!

| CartoonN a răspuns (pentru 24msdf):

"o sa i-am", "una mica sa la matematica"...Si-s foarte sigur ca ar fi trebuit sa existe si un "?", ori tu ai uitat de el. Bine si exprimarea ta are probleme dar in fine, eu citesc gresit laughing Si cam ce carte de clasa I imi recomanzi?

| iamSeBy a răspuns:

Da, conteaza media care iti iese la final, daca ai media 5-8 buna, si iei la una din alea doua nota mare o sa se compenseze happy