anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am o prietena care a abandonat scoala, si as vrea sa o ajut intr-un fel sa se intoarca la scoala, ca totusi.are o situatie financiara foarte buna.as vrea sa o conving sa se intoarca la scoala ca nu are de pierdut, e abia in a 7a. daca lasa scoala de pe acum. ceva idei? mersi frumos.

Răspuns Câştigător
| Mayyyyyy a răspuns:

Nu stiu daca va functiona dar incearca! De explicat am vazut ca nu merge! Intreab-o de ce a renuntat la scoala? Ii este greu? Spune-i ca o ajuti! Spune-i ca daca renunta acum ca parintii ei au o situatie financiara buna! Ce se va face cand ea va creste mare! Cine o va intretine tot parintii ei? Parintii eei la un momendat nu vor mai putea sa lupte cu viata si vor renunta! Atunci sa o vezi! Si care este multumirea ei pentru parintii? Ei muncesc pentru ea dar ea ce face? Nu vine la scoala sta acasa?
Sa o iei pe ea de mana si sa o conduci la un magazin si sa vorbesti cu cei de acolo daca o vor angaja (de exemplu ea sa fie marestii ce vor spune:''ai scoala''? cate clasa? Si ea spune ca nici 7! ei nu o vor primi trebuie sa aiba o diploma! Nici ca maturator pe strazi nu o vor primi! Ei ii trebuie o lectie de viata, incerca sa i-o dai tu daca nu parintii ei! Succes!
PS:daca vrei sa sa vb ma poti contacta prin mesaje pappapa!

6 răspunsuri:
| Misterpablo a răspuns:

In primul rand care este motivul pentru care a renuntat la scoala,ar trebui sa vorbeasca si cu parintii,probabil ca din cauza situatiei financiare pe care o are a renuntat la scoala, are mai mlt timp de distractie, nu stiu ce efect ai putea avea tu asupra ei dar parintii cu siguranta.Vb tu cu parintii ei daca tu nu reusesti sa o convingi...

| GabyAdicaEu a răspuns:

Ea nu intelege cat de importanta e scoala, ca vitorul = scoala, trebuie sa ii explici tot, sa ii spui ca fara scoala = fara viata, nu poate ajunge NIMIC fara scoala, nici macar la romplest!

| RoCkEr93 a răspuns:

Pai ea nu are parinti care stiu de chestia asta care o face? sau sunt parinti din aia care nu ii intereseaza
Cam asta ar fi primul lucru care ar trebui sa il faci,sa le spui parintilor ei daca esti prietena buna cu ea,poate la inceput va comenta ea ca ''de ce le-ai zis'' bla bla,dar o sa realizeze cu timpul ca doar ai vrut sa o ajuti
Daca nu ii place scoala si nu are ambitia de a merge mai departe nu ai ce sa ii faci.
Poti face ''misto'' de ea cum s-ar zice, sa ii ''hehehe ia uite-o pe asta s-a lasat de scoala'' sau ''e frumos sa nu ai un viitor'', poate chestia asta o sa faca sa se simta prost si apoi poate o sa vrea sa iti dovedeasca ca chiar poate sa reuseasca
Daca esti prietena buna cu ea ar trebui macar sa asculte ce ai de spus si sa faci tot posibilul sa o ajuti si sa o sprijini.
Sper ca te-am ajutat

| cLeILa a răspuns:

Da mersi dar i-am spus de mii de ori acest lucru.alte pareri? sau mai multe randuri? dau fundita

| Mayyyyyy a răspuns:

Iti multumesc pentru funda!

| cLeILa a răspuns:

Si eu pentru raspuns!:*:*