anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut
Am o problema în familie...

Am 20 de ani..am luat bacul și muncesc ca tot omul.dar ma îngrijorează situația părinților mei.
Ei au lucrat toată viata prin sat..au cumpărat animale și toate alea...au construit ceva.
Amândoi au 12 clase terminate dar asa a fost sa fie...
Dar zilele asta ma gândeam ce o sa se întâmple. de exemplu..eu o sa plec la casa mea.o sa trebuiască sa am o familie..si o sa am bani de cheltuit.(pentru familie)
Problema e ca ei dacă au lucrat doar prin sat..nu vor avea pensie și toate astea..si îmi este cam frica..nu stiu ce o sa se întâmple în viitor...
Mi-e frica, ca nu o sa am bani pentru ei.
sa-i întrețin de la 0.

Amândoi au 43 de ani..mai am 2 surori.

Va dați seama că o sa-i ajut cu bani..ca nu-s pro§t dar când nu o sa mai poată lucra? ce o sa facă? Mi-e o sa-mi fie greu sa-i întrețin.

Ce pot face? Pana la 60 de ani o sa mai poată lucra cred.dar după aia?

Am căzut într-o gândire abundenta. ma bate gândul nici sa nu-mi mai fac familie.

Dacă o sa am voi avea o responsabilitate mare pe cap..sa dau bani familiei sau părinților.

Va rog sa ma ajutați.o sa pun întrebarea de 100 de ori dacă nu o sa am răspunsuri mulțe.

PS(nu știu la ce categorie ar intra)

Dau funda.

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Asta este problema parintilor tai, care au decis singuri sa munceasca unde vor si sa faca ce vor.
Dar ei mai au cel putin 20-22 de ani de munca si se pot angaja oricand, asadar este numai problema si decizia lor, nu a ta, ce vor face la pensie, daca acum decid prost sau se complac sa doarma acasa, la caldurica, in loc sa mearga la munca, la un serviciu care le aduce venit constant si pensie, la momentul pensionarii.

PS Categoria corecta pentru intrebarea ta este: "familie si relatii", dar cand nu esti sigur de categorie, poti selecta oricand" Conversatii".

| GrigorutaZewValentin a răspuns:

Misiunea ta este sa te asiguri că părinții tăi nu vor mai trebui să lucreze o zi in viața lor, încearcă să studiezi ceva folositor (trading, copywriting, social media creation/reposting, orice ți-ar putea aduce bani, limita e cerul) in majoritatea domeniilor te pot folosi de AI, fă investiții mici (bani le care îți permiți să ii pierzi), antrenează-te fizic, o sa te ajute sa iei decizii corecte (un corp sănătos o minte sănătoasă), fă-ți un plan, urmează-l (necesita disciplina). Avem aceași vârstă și la fel, nu mă pot gândi la altceva. Și tot 2 surori am, dintre care una are dizabilități. Probabil fata de mine ai un avantaj, ceva mai multa școală și mai puține datorii (sunt 10k € in minus). Bafta.