| Albertestainromeo a întrebat:

Salut am o problema și va rog sa nu râdeți de mine.am terminat clasa a 8 a și... nu știu sa socotesc și sa dau rest la bani ma simt foarte prost ca nu știu și vreau un sfat de la voi
. Va mulțumesc

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Vezi ca s-au inventat calculatoarele de mana, pe ele poti face cu succes, adunari, scaderi, inmultiri si impartiri, cum se fac in calsa 1-a.

| doctorandus a răspuns:

Ah, eu eram foarte bun la matematica, dar n-am fost niciodata bun la adunari, scaderi, inmultiri si impartiri. Adica le puteam face, dar lent si in sila. Si nu pot sa socotesc mental decat aritmetica extrem de simpla. Dar de exemplu la simplificat polinoame faceam cativa pasi doar mental.

Ideea ca matematica se reduce la aritmetica e infantila.

Ma rog, mai departe de taieturi Dedek.ind si spatii vectoriale n-am ajuns.

| gabicoo a răspuns:

Ia-ți un calculator de buzunar sau folosește calculatorul telefonului. O bună parte dintre vânzătorii din piețe au calculator de buzunar cu taste mari și ecran mare.

| simonmaria a răspuns:

Cu restul banilor, dacă nu te descurci să faci scădere (dacă ṭi-a dat cineva bacnotă de 100 de lei, pe ceva care costă doar 45, să faci 100-45), atunci numără de la cât costă (45 de lei, cum ṭi-am dat exemplu), până la 100: începi să zicem cu 5 lei, ajungi la 50 și apoi mai dai o bacnotă de 50 sau 5 de 10 (sau alte combinaṭii de bacnote care mai sunt).