| Watcher123 a întrebat:

Am o problema.Sunt la un asa zis de "liceu de elita" si se pune multa presiune pe noi.Problema e ca ma pricep la matematica, fiind si la profil real.Insa avem un profesor care urla la noi ne da note mici foarte usor,iar la tabla se ia de tine daca gresesti si nu te lasa sa stergi pana nu vad toti greseala,trebuie sa rada de tine si dupa aia sa o corectezi.Ok,faza e ca odata am iesit la un exercitiu pe care normal stiam sa-l fac, doar ca m-am panicat si am facut o greseala, profesorul a inceput sa urle la toata clasa si ne-a zis sa ne ducem acasa in baie sa ne inchidem si sa ne dam cu pumnii in cap si sa le zicem parintilor ca nu meritam sa ne dea de mancare.Stiu ca sistemul de invatamant este distrus complet si ca este o porcarie, insa cum as putea sa nu mai fiu asa afectat de vorbele acestui profesor?

Răspuns Câştigător
| TimSem a răspuns:

Problema nu e la tine -- e la profesor!
Probabil că din cauză că e „liceu de elită" se pune presiune pe profesori, iar aceștia se varsă pe voi, elevii. Sau poate pur și simplu nu mai face față, s-a „expirat" și gata. Bine-nțeles, nimeni nu îl va lua la bani mărunți...
Cred că în școli ar trebui să existe „stress management" și evaluări psihologice serioase ale profesorilor.
Înregistrați-l pe prof și arătați-le părinților. Ei ar putea face ceva, măcar să depună plângere...

| Watcher123 explică (pentru TimSem):

Problema e ca si directorul este comunist si le ia apararea la genul asta de profesori. Apropo el sta pe telefon toata ora dupa care te scoate la un exercitiu pe care stie ca nu il stii ca sa urle la tine.In unele zile este mai calm, dar de cele mai multe ori vine cu nervi la ora.

7 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Din ce zici tu, omul e complet timpit si efectiv nu are ce cauta la catedra. Inregistrati-l pe cretin si trimiteti la presa/minister direct. Nu va complicati cu directorul, ca astia merg mina in mina de regula. Nu exista scuze SUB NICI O FORMA la comportamentul pe care il descrii. Daca nu sinteti o adunatura de idioti, ati putea sa nu mai intrati la ora sub nici o forma pana nu se discuta la modul serios cu voi de catre conducere iar dobitocul ala zboara din sistem. Sistemul nu e distrus complet, doar ca de cele mai multe ori reuseste sa se mentina prin pasivitatea victimelor.

| johnnny123 a răspuns:

Este foarte ușor pentru un elev să judece un profesor, pentru că-i este imposibil să vadă lucrurile din punctul de vedere al profesorului.

Dar dacă ți-ai petrece și tu 30 de ani din viață predând la 30 de generații de elevi pe care-i doare în cot de tine și de ceea ce predai, s-ar putea să privești lucrurile altfel.

Noi ne enervăm atunci când un prieten nu este atent la ce spunem și ne cere să repetăm.

Înmulțește sentimentul ăsta cu 10 000 și vei începe să înțelegi ce simte un profesor în fiecare zi.

| Watcher123 explică (pentru johnnny123):

In primul rand daca faci meseria asta se presupune ca o faci cu pasiune, doar el si-a ales meseria asta.Sunt mai multe probleme : salarii mici, motivatie scazuta cand ai astfel de elevi insa la mine nu este cazul, cu totii invatam bine.Si daca nu mai suporta poate sa isi dea demisia si sa se angajeze altundeva.

| TimSem a răspuns (pentru johnnny123):

Eu am ales să nu predau în învățământ, pentru că nu am vrut să ajung într-o situație asemănătoare; am vrut să fiu undeva unde munca mea ar fi cu adevărat apreciată și nu aș ajunge să fiu un „expirat".
Pentru că un profesor lucrează cu oameni, acesta trebuie să îndeplinească anumite condiții specifice. Nu lucrează cu mașini sau cu animale! Dacă nu mai poate, să se trateze etc. Dar, bine-nțeles, aici trebuie considerat și sistemul de învățământ, care nu oferă soluții și nu are grijă de profesori (începând de la salarii, până la facilități cu privire la sănătate etc.).

| johnnny123 a răspuns (pentru Watcher123):

Nu-ți cunosc profesorul, așa că nu încerc să-i iau apărarea lui personal. Poate este întradevăr un dascăl prost, există destui și din ăștia.

Încerc doar să-ți spun că de multe ori lucrurile au o explicație care-ți poate scăpa dacă le privești dintr-o singură perspectivă.

Crezi că lucrurile făcute cu pasiune nu devin enervante și apăsătoare la un moment dat?

Te asigur că și Michelangelo, și Beethoven, și Shakespeare, și Einstein împreună cu toți oamenii care au fost vreodată pasionați de munca lor au avut momente în care le-a venit să renunțe la tot și să se apuce de crescut găini.

Dacă un mare scriitor își pune tot sufletul timp de trei ani într-o carte iar cartea aceea este prost primită, crezi că pasiunea pentru scris îi ușurează cu ceva lovitura?

Spui că dacă te faci profesor trebuie să o faci din pasiune. Cu asta sunt complet de acord, altfel nu ai de ce să o faci. Dar apoi spui "daca nu mai suportă, de ce nu-și dă demisia?". Poate răspunsul este că nu-și dă demisia tocmai pentru că este pasionat în continuare de ceea ce face.

Spui că ești la un liceu de elită. Elitele se construiesc aplicând exigențe și presiune unui grup de oameni, și apoi văzând cine rezistă și cine nu.

Este ca la Navy Seals. Un lunetist nu are voie să spună "de obicei nimeresc ținta de la 3 km, dar de data asta m-am panicat și m-am împușcat în picior". Este datoria lui de trăgător de elită să nu se panicheze.

| Tmc a răspuns:

Incearca sa te muti in alta clasa daca acel profesor este atat de rau. sau incearca sa nu mai fii timid arata.i ca stii si ca nu iti pasa de rautatile pe care le zice. oricum cred ca colegii tai nu rad ca vor ei si ca asa spune profesorul.